Dag 4 van de Nationale Week Zonder Vlees

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees deelt Happy in Shape elke dag een vegetarisch gerecht.
  • Food
  • Redactie Happy in Shape
Dag 4 van de Nationale Week Zonder Vlees

Deze week, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, deelt Happy in Shape elke dag een vegetarisch gerecht. Vandaag een heerlijk gerecht uit de Italiaanse keuken. 

Bij een recept dat we op de eerste dag deelden, legden we uit wat het effect is van een week zonder vlees. Heb je dat gemist? Klik hier. 

Donderdag

Vandaag voor de afwisseling een gerecht uit de Italiaanse keuken: cannelloni met spinazie, ricotta en tomatensaus. 

Ingrediënten (voor vier personen) 

3 el olijfolie (om te bakken)
1 ui 
350 g vegetarisch gehakt 
600 g verse spinazie 
250 g ricotta 
Nootmuskaat 
500 g tomatensaus 
250 g mascarpone 
250 g cannelloni 

Tip: Cannelloni is niet in elke supermarkt verkrijgbaar. Kun je het niet vinden? Koop 250 g verse lasagnebladen en vul deze in het midden met je mengsel. Rol daarna op et voilà: je hebt zelf cannelloni gecreëerd. 

How to prepare 

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui. Verhit ⅔ van de olie en fruit de ui 2 min. op laag vuur. Zet het vuur hoger en bak het vegetarische gehakt 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout. 2. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak alle spinazie op middelhoog vuur . Laat uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn. Meng het vegetarische gehakt met de spinazie en ricotta. Breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat. 3. Vul de cannelloni met het vega gehakt-spinaziemengsel. Leg naast elkaar in de ovenschaal. Meng de mascarpone met de tomatensaus en verdeel de saus over de schaal. Bak de cannelloni in ongeveer 40 min. goudbruin en gaar in de oven.

Enjoy! 

Door: Mireille Sneekes