Imagine Run komt met grootste virtuele loopevenement ooit

29 september (Wereld Hart Dag) organiseert Imagine Run samen met de Hartstichting het grootste virtuele wandel- en loopevenement ooit.
Imagine Run komt met grootste virtuele loopevenement ooit

Wil jij meer bewegen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is de Imagine Run wat voor jou! 29 september (Wereld Hart Dag) organiseert Imagine Run samen met de Hartstichting het grootste virtuele wandel- en loopevenement ooit.

Imagine Run

De run zorgt er voor dat je op een laagdrempelige manier kan sporten. Het virtuele evenement vindt overal ter wereld plaats. De afstand, het tempo, waar en met wie je loopt bepaal je zelf. De gratis bewegingsapp werd eind april gelanceerd en helpt mensen te bewegen zonder dat je veel ervaring moet hebben.

‘Door genoeg te bewegen verklein je de kans op hart- en vaatziekten,’ volgens David Verschoor, hoofd Marketing, Partnerships & Communicatie bij de Hartstichting. ‘Daarom werken we samen met Imagine Run om zoveel mensen op 29 september in beweging te krijgen.’

Hoe werkt de app?

Waar je ook bent, op de app geef je aan hoeveel kilometer je wilt lopen en krijg je de keuze uit drie verschillende routes. Vervolgens word je begeleid door stemnavigatie en een visuele kaart. Zelf bepaal je de afstand, snelheid en het beginpunt.

Is sporten helemaal nieuw voor jou? Voormalig Olympisch marathonloper Gerard Nijboer heeft daarnaast trainingsschema’s opgesteld voor het opbouwen van je conditie. Ook krijg je handige tips voor opwarmen, cooling-down en looptechnieken.

20% van de opbrengst van de startpakketten van het evenement gaat naar de Hartstichting. Daarnaast kunnen alle deelnemers met hun loop geld ophalen voor de stichting.

Ook meedoen? Meer informatie en tickets: https://www.imaginerun.com/nl

Tekst: Sterre Blokdijk

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e81c4e56e272', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });