Dit gebeurt er met je lichaam als je dronken gaat slapen

Oei.. Voortaan rustiger aan doen met de drankjes?

Iedereen herkent het gevoel van duizelig en misselijk in bed belanden na een avondje stappen. Niet fijn, zeker niet wanneer weet wat de effecten van alcohol zijn op je slaap.

BETER SLAPEN?

Slaap je beter nadat je alcohol gedronken hebt? Je valt sneller in slaap, dat is een ding wat zeker is. Dit komt door de verdovende werking van alcohol. Toch slaap je er niet daadwerkelijk beter op. Je REM-slaap, het belangrijkste stadium in je slaap en ook wel ‘diepe slaap’ genoemd, is een stuk korter als je dronken gaat slapen. Hierdoor voel je je de dag erna minder energiek. 

LEES OOK: Waarom de Kardashian (bijna) geen alcohol drinken

JE HART

Ook kan het zijn dat je onrustiger slaapt, dit komt omdat je hart harder moet werken. Wanneer je drinkt – en dan praten we niet over het drinken van water-, gaat je hartslag omhoog en moet dan harder werken, waardoor je gelijk onrustig slaapt. 

ENERGIERIJK WAKKER WORDEN

Overigens kom je tijdens het nachtje dronken slapen ook niet toe aan dromen en het verwerken van verschillende emoties en informatie die je de dag ervoor beleeft hebt. Daardoor is de kans groot dat je zelfs vermoeider wakker wordt dan de dag ervoor. 

BRON: JELLINEK , BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws