3x ‘gezonde’ ontbijtjes die eigenlijk helemaal niet goed zijn

Dacht jij dat nummer 3 een hele goede keuze is voor tijdens het lijnen? Fout!

Lees ook

Voeding blijft toch een lastig dingetje. Het duurt meestal even voordat je door hebt wat je nu wel kunt en mag eten, en wat je nooit meer zou mogen aanraken. Wil jij graag gezonder en/of magerder eten? Dan moet je nu misschien opletten! Prevention heeft namelijk de drie slechtste ontbijtjes voor je opgesteld die je nooit meer zou moeten eten. En nee, dan hebben we het niet over donuts, croissants en cupcakes, maar juist over ontbijtjes waarvan je niet eens wist dat ze niet zo goed voor je waren!

1. Cornflakes 

Cornflakes staan eigenlijk al een tijdje op de verboden-lijst. Ze zijn in de meeste gevallen hoog in suikers en laag in vezels en eiwitten. Hierdoor stijgt je bloedsuiker snel, maar zul je je ook snel weer lusteloos voelen. Ook zul je snel weer honger krijgen, omdat het niet goed vult door het gebrek aan voedingsstoffen. Hierdoor zul je sneller naar snacks grijpen, en een grotere kans hebben om aan te komen in gewicht. Kies in plaats van cornflakes bijvoorbeeld voor (ongesuikerde) havermout of granola. Dit is niet alleen gezonder en vrij van suikers, maar zitten ook nog eens boordevol voedingsstoffen die jou langer een verzadigd gevoel geven. 

2. Groene sapjes 

Natuurlijk is het goed om groentes en fruit binnen te krijgen om die vitamines, mineralen en antioxidanten aan te vullen, maar doe dit liever niet in de vorm van een sapje. Door het vermalen van groenten en fruit naar sap gaan er namelijk heel wat vitamines en mineralen kapot en dus verloren. De suikers blijven over, en vaak is er ook nog extra suiker aan toegevoegd. Het beste blijft het nog om een stuk fruit in zijn geheel te eten, net als groentes. 

3. Magere yoghurt met een smaakje 

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat magere yoghurt helemaal niet beter is voor je om af te vallen dan volle yoghurt. In tegendeel zelfs. Wij schreven er al eens over, en dat artikel lees je hier. Daarbij komt dat als er nog een smaakje aan de yoghurt is toegevoegd, er negen van de tien keer ook suikers aan zijn toegevoegd. Als er geen suiker in zit, zullen er zoetstoffen in zitten, en dat wil je natuurlijk ook liever niet binnenkrijgen.

Lees ook: Afvallen? Dan is volle yoghurt beter dan magere yoghurt

Bron: Prevention, Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook