Waarom een dikke laag make-up eigenlijk wél goed is voor je huid

We dachten altijd dat dit júíst slecht voor je huid is, maar het tegendeel is misschien wel bewezen...

Al jaren denkt men dat een dikke laag make-up op je gezicht slecht is. Zo zou het je poriën verstoppen, voor onzuiverheden zorgen en de huid irriteren. Hoewel dit deels op waarheid is gebaseerd, blijkt nu uit nieuw onderzoek dat een laag make-up ook juist góéd kan zijn voor je huid, zo meldt HLN.be. Hoe dat zit, leggen we even uit. 

Zonnetje

Volgens dokter Phillip Artemi, van de Australasian College of Dermatologists, kan het dragen van make-up een uitkomst bieden om de huid te beschermen tegen UV-straling afkomstig van de zon. Zonnebrand alleen zou volgens hem niet voldoende zijn. Hij vertelt: “We weten nu dat het niet alleen zonnestralingen zoals UVB en UVA zijn die onze huid aantasten. We worden ook blootgesteld aan infrarood stralingen en licht, met een doffe huid, rimpels en in het slechtste geval huidkanker als resultaat. Zonnecrème doet veel, maar niet genoeg. Daarom adviseren we nu ook om gekleurde schoonheidsproducten zoals foundation, blush en lippenstift te gebruiken om het risico op huidkanker en vroegtijdige veroudering tegen te gaan.”

Toch blijft het zo dat de make-up de huid irriteert en de poriën kan blijven verstoppen, ook al houdt het dan misschien de zonnestraling deels tegen. Het is dan ook aan te raden om in alle gevallen óók een SPF te gebruiken, los van de make-up. 

Lees ook: Waarom iedereen het over deze foto van Hilary Duff heeft

Bron: HLN.be, Beeld: iStock

Laatste nieuws