14-jarige Jill uit Brabant doet mee aan WK Crossfit

De tiener traint twaalf uur per week en moet zich in augustus in Amerika bewijzen tussen de 3000 andere deelnemers.

Naar de middelbare school gaan en dan ook nog eens zes dagen per week, twee uur lang trainen voor een wereldkampioenschap crossfit. De 14-jarige Jill Hermans uit Brabant doet het. De sport crossfit, waarbij je een combinatie doet tussen atletiek, gymnastiek en vooral gewichtheffen, is haar lust en haar leven. Ze vindt het zo leuk dat ze in augustus van dit jaar met 3000 anderen meedoet aan het wereldkampioenschap in Amerika. 

Kampioen

Aan Editie NL vertelt de tiener: “Ik heb eerst acht jaar op turnen gezeten, en toen begon mijn moeder met Crossfit en ben ik meegegaan. Dat was zo leuk dat ik het nu ook al bijna twee jaar doe.” Hoewel deze sport in Nederland nog niet zo populair is onder kinderen, is dat in andere landen heel anders. Jill heeft dan ook flink wat concurrentie tijdens haar deelname, want er doen 3000 kinderen aan de kampioenschappen mee. 

Reacties

Op Facebook zijn er wat twijfelachtige reacties ontstaan over de sport van Jill. Sommigen vragen zich af of het wel goed is om zoveel krachttraining te doen op deze leeftijd, omdat je nog in de groei zit. Anderen kijken met bewondering naar Jill en vinden het vooral erg knap. Wij wensen Jill in ieder geval heel veel succes in augustus! 

Lees ook: Door dit mineraal ga je gek en eng dromen

Bron: RTL Nieuws, Editie NL, Beeld: iStock

Laatste nieuws