Vraag jij je ook altijd af hoeveel vitamines er blijven en hoeveel er verdwijnen terwijl je je eten kookt? En hoeveel er dan nog overblijven als je het eten voor de tweede keer opwarmt? Je bent lang niet de enige met die vraag. Voedingsdeskundige en coördinator van het Vitamine Informatie Bureau, Suzan Tuinier, geeft op deze vraag het antwoord via Gezondheidsnet.
Vitamineverlies
Tegen Gezondheidsnet zegt Suzan: "Tijdens het opwarmen van eten gaan inderdaad wat vitamines verloren. Vooral de in water oplosbare vitamines B en C zijn gevoelig voor lucht, licht en warmte. Toch is de hoeveelheid niet extreem en blijven er nog voldoende vitamines over. Het belangrijkste is dat je een gezonde maaltijd eet en dat kleine beetje vitamineverlies maakt dan niet zo heel erg veel uit." Daarnaast is het uit verschillende onderzoeken gebleken dat er bij het opwarmen in de magnetron doorgaans meer vitamines verloren gaan dan wanneer je iets in de pan of in warm water opwarmt.
Lees ook: Vet eten dat je vaker zou moeten eten
Bron: Gezondheidsnet, Beeld: iStock