Door deze voedingsmiddelen heb je uren lang energie

Last van een middagdipje? Dan ben je hier aan het goede adres! ->

De meeste voedingsmiddelen die claimen meer energie te geven, zijn bewerkt en zitten vol suikers en andere toegevoegde smaak- en kleurstoffen. Denk maar aan energiedrankjes en energierepen. Wat je misschien niet wist, is dat er ook erg veel gezonde producten zijn die enorm veel energie geven. Bij deze producten staat het alleen niet op het label, maar zijn zeker de moeite waard om te eten tijdens je middagdipje. En daarnaast is het ook nog eens erg lekker. Yummie! 

Watermeloen

Watermeloen bestaat voor 93% uit water, maar doet meer dan alleen de dorst lessen. Volgens een onderzoek in Journal of Nutrition is dehydratatie gelinkt aan vermoeidheid, omdat het water nodig is om het lichaam goed te laten functioneren. Daarnaast bevat meloen ook nog eens vitamines A, B6 en C, die op hun beurt ook weer meer energie geven. 

Amandelen 

Een kopje amandelen (ongezouten en ongebrand) bevat al 30% van de dagelijkse magnesiumbehoefte. Magnesium heb je nodig omdat een tekort kan leiden tot vermoeidheid, omdat je lichaam het nodig heeft om energie aan te maken voor de spieren. Daarnaast zijn amandelen ook nog eens rijk aan B-vitamines waardoor je calorieën om kunt zetten in energie. 

Edamame

Sojabonen zijn een bron van folaat, een B-vitamine die een cruciale rol speelt om voedsel in energie om te zetten. Een kopje bonen geeft je een dagelijkse dosering van deze vitamine, samen met magnesium en ribovlavin, twee mineralen die nog een extra boost geven. 

Aardbeien 

Sinaasappels waren altijd al de favoriet op het gebied van vitamine C, maar aardbeien mogen ook zeker niet vergeten worden! Toen onderzoekers aan volwassenen met overgewicht meer vitamine C gaven, hielden ze het allemaal langer vol tijdens het sporten en waren ze minder moe. Voedingsmiddelen met vitamine C zouden daarnaast ook nog eens het lichaam helpen om meer ijzer op te nemen, wat ook weer tegengaat. Aardbeien zijn hier ontzettend rijk aan. 

Lees ook: 3x Waarom plassen onder de douche goed is voor je gezondheid

Bron: Women’s Health, Beeld: iStock

Laatste nieuws