Hoe veilig is het om geverfde eieren te eten?

Heb jij er net eentje op? Aiiii!
Hoe veilig is het om geverfde eieren te eten?

Het is weer (bijna) Pasen en dat betekent dat je waarschijnlijk aan het Paasontbijt zult belanden en dat je ook wel een geverfd ei op zult eten. Heb jij je ook altijd al afgevraagd of zo'n gekleurd ei eigenlijk wel goed voor je is? Je bent lang niet de enige. Maar niet getreurd, want we hebben hier nu eindelijk het antwoord op! 

Met een gerust hart 

Als je een gekleurd ei in de winkel hebt gekocht, hoeft je je in de meeste gevallen geen zorgen te maken. Er is dan een kleine kans dat de kleurstof door de schaal is gedrongen. Daarbij komt ook dat er voor deze eieren veilige verf gebruikt moet worden voor het verkocht kan worden. Volgens het Voedingscentrum zijn ook gewone viltstift en speciale eierverf en eierstiften veilig om te eten. Maar wat is er dan niet veilig? De rest. 

Onveilig 

Als je gewone waterverf of vingerverf gebruikt, is er wel een kans dat de verf door de schaal kan komen en in het ei terecht komt. Volgens de bron is een kleine hoeveelheid niet schadelijk, mits je verf gebruikt wat ook bedoeld is voor kinderen. Als je zware verf gebruikt, zoals bijvoorbeeld muurverf (wat hoogst waarschijnlijk niet het geval zal zijn) dan is dit wél een risico voor de gezondheid volgens de Voedsel- en Warenautoriteit. 

Het beste 

Wil je 100% veiligheidsgarantie? Ga dan aan de slag met natuurlijke kleuren. Verf je eieren bijvoorbeeld met bietensap of spinazie. 

Lees ook: Wist je dat je thee kunt zetten in de magnetron?

Bron: Nu.nl, Beeld: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2d934ff3bfd', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });