Artsen: Bruisballen zijn ontzettend slecht voor de vagina

Gebruik jij wel eens zo'n gekleurde bal in bad? Als het aan artsen ligt komt daar nu verandering in

Gebruik jij wel eens zo’n gekleurde, bruisende bal in bad? Ze zijn vandaag de dag nog mateloos populair, en verkrijgbaar in alle denkbare vormen en maten. Maar als het aan artsen ligt komt daar vandaag nog verandering in, want de bruisballen blijken een gevaar te zijn voor de vagina. Zo meldt RTL Nieuws

Bruisend 

Volgens Vanessa Mackay, woordvoerder van het Royal College van Verloskundigen en Gyneacologen, verstoren deze ballen de zuurtegraad in de vagina. “In de bruisballen zitten een hoop kleurstoffen en parfum, wat er voor zorgt dat de pH-waarde van je vagina verstoord raakt. Dit kan leiden tot irritaties en bacteriën in de vagina,” zegt ze. Mocht je last hebben van soortgelijke klachten down under, neem dan altijd contact op met de huisarts. 

Zuur 

Dit geldt trouwens niet alleen voor bruisballen, maar ook voor andere zepen of producten waar veel parfum en andere schadelijke stoffen in zitten. “Probeer zeepjes en gels waar parfum in zitten te vermijden. Gebruik ongeparfumeerde zeep om je te wassen, maar pas op: was je vagina niet van binnen”, zegt ze. Een PH-neutraal product kan ook de oplossing bieden. Toch zeep of een bruisbal in je badwater gestopt? Een enkele keer kan gebeuren, maar blijf dan vooral niet te lang in het water zitten. 

Lees ook: Je kunt aan je vingerlengte zien hoe atletisch je bent

Bron: RTL Nieuws, Beeld: iStock

Laatste nieuws