‘Niet zo sportieve’ Olcay Gulsen traint voor triatlon

Ze heeft heel wat over voor het goede doel. "Ik ben niet zo sportief en kan niet zwemmen."

Lees ook

Modeontwerpster en zakenvrouw Olcay Gulsen gaat zich de komende weken flink in het zweet werken voor het goede doel. Ze gaat op 17 mei namelijk meedoen aan de Marathon tegen Kanker. van het KWF. Voor haar triatlon wil ze 40 kilometer wielrennen, 10 kilometer hardlopen en 1,5 kilometer zwemmen. Er is alleen wel een probleempje: “Ik ben niet zo sportief en kan niet zwemmen.”

Goede doel

“Ik ken niemand die niet iemand is verloren aan kanker”, vertelt Olcay. “Mijn oom stierf twee jaar geleden. Hij was nog maar 38 en liet twee jonge kinderen achter. Met onderzoek kunnen we de dag bereiken dat kanker geen dodelijke ziekte meer is. Daar is nog veel tijd en geld voor nodig”. Dat ze bereid is om alles te geven om dit doel bereiken, bewijst ze met deze enorme uitdaging. 

Olcay wordt door bekende en onbekende Nederlanders bijgestaan voor de mentale en fysieke steun. Ze liet zich namelijk sponsoren en hoopt met haar deelname anderen ook te motiveren om te sporten voor het KWF. De Marathon tegen Kanker is op 17 mei live te zien op NPO 1 waar je Olcay in actie kunt zien.

Lees ook: Body secrets met… Olcay Gulsen

Bron: RTL Nieuws, Beeld: ANP

 

 

Laatste nieuws

Zie ook