Een jaar diëten en die kilo's blijven voorgoed weg

All you need is... Een beetje uithoudingsvermogen.

Een jaar diëten en die kilo's blijven voorgoed weg

Ooit geprobeerd om je te houden aan een dieet? Dan mag je dat lang volhouden. Onderzoekers in Denemarken zijn erachter gekomen dat als je wilt dat een dieet écht werkt, je dit een jaar lang moet volhouden...

Volgens een experiment dat deze week gepubliceerd werd in de 'European Journal of Endocrinology' verandert je eetlust pas na een lange tijd. Als mensen diëten, hebben ze vaak een terugslag, zo is valt men na het dieet vaak weer terug in hun oude eetpatroon. Dat heeft te maken met verdedigingsmechanismen in je lichaam.

Minstens een jaar

Maar die mechanismen kunnen veranderen! Als je je dieet dus minstens een jaar volhoudt.

“Het is moeilijk om tegen de trek te vechten. Trek is een soort van drugs. 50 jaar geleden zou het nog wel makkelijk zijn je voedingspatroon aan te passen, dan zou je verdedigingsmechanisme sneller meewerken. Maar het probleem is dat we vandaag de dag zoveel verschillende soorten voedsel tot onze beschikking hebben. Je kan gewoon altijd eten. Het is gewoon lastiger. Maar als je niet opgeeft, en een jaar lang je gewicht op peil weet te houden, dan zul je merken dat het makkelijker gaat.”

Echt goed nieuws vinden we dit niet. Maar er is in ieder geval hoop...

Beeld: iStock