Wat je vooral niet moet eten als je wil afvallen

Je doet er goed aan dit uit je koelkast te schrappen.

Wat je vooral niet moet eten als je wil afvallen

Was vorig jaar niet de beste periode voor je lichaam omdat je je teveel hebt laten gaan aan wijn en lekker eten? No worries, volgens nieuw onderzoek is het makkelijk om een paar kilo te verliezen als je het volgende laat staan.

Wat blijkt? Mensen die vegetarisch zijn vallen veel sneller af dan mensen die wel vlees op tafel zetten. Om het gevecht tegen de overtollige kilo's aan te gaan kun je volgens dit onderzoek het beste als vegetariër door het leven gaan. Zij verliezen gemiddeld in de eerste maand met hun gezonde levensstijl 1,8 kilo, terwijl vleeseters de helft van dat verliezen. 

Afvallers die in de eerste maand vlees compleet opgaven verloren gemiddeld zelfs 2,2 kilo. Laten we natuurlijk niet vergeten dat er meer bij komt kijken. Zo zijn de vegetarische mensen over het algemeen meer van de sportschool dan vleeseters en kiezen zij in de supermarkt sneller voor de vetarme producten. Bovendien wordt vlees soms bereid op een ongezonde manier (veel boter of frituur), waardoor je al snel meer calorieën binnenkrijgt, zelfs als je voor mager vlees gaat. De conclusie van het onderzoek is dat 'vegetarisch worden een goed begin is bij het afvallen'. Mocht je de nodige kilo's liever kwijt dan rijk zijn én overwegen om minder vlees te eten, dan is dit misschien een mooi begin.Bron: Daily Mail, Beeld: iStock