Door deze simpele truc heb je altijd een eetrijpe avocado

Want eerlijk is eerlijk, niks is erger dan een avocado die nog niet rijp is.

Door deze simpele truc heb je altijd een eetrijpe avocado

Niets kan een maaltijd zo verpesten als een avocado die nog niet rijp is of - nog erger - overrijp is. Quelle horreur! Gelukkig is er een simpele truc waardoor je altijd op tijd kunt bepalen of de avocado rijp genoeg is om te eten. Daar heb je de eetrijpe avocado's van Albert Heijn namelijk niet voor nodig.

We kunnen er lang of kort over praten, maar je hoeft in ieder geval niet meer in iedere avocado te knijpen om te voelen of 'ie rijp is. Bovendien bestaat dan de kans dat je alsnog een onrijpe avocado opensnijdt en dat is zonde. Er is maar één klein ding dat je hoeft te doen voor de ultieme avocado-check. En dat is? Verwijder het steeltje! 

Iedere avocado heeft aan de onderkant namelijk een steeltje dat je heel makkelijk kunt verwijderen. Vervolgens hoef je alleen maar naar de kleur onder het steeltje te kijken om te zien of de avocado rijp genoeg is. Zie je dat eronder een geel-groene kleur zit? Dan is de avocado precies hoe je 'm wil hebben! En is het al bruin gekleurd? Dan is het tijd om de avocado weg te doen, want dan is 'ie dus overrijp. 

Bron: Thekitchn.com, Beeld: iStock