Deze documentaire over suiker wordt de eyeopener van het jaar

Suiker is verslavend. In de documentaire ZOET onderzoeken kinderen welke rol suiker in hun leven speelt.

Deze documentaire over suiker wordt de eyeopener van het jaar

Van een stukje chocola tot een zak snoep... Soms heb je van die cravings waar je geen nee tegen kunt zeggen. Volwassenen worden zich steeds bewuster van wat suiker met hen doet, maar kinderen? Zij krijgen dagelijks gemiddeld een (shocking) 24 suikerklontjes binnen. Tijd om daar iets aan te doen.

Van een pak ontbijtgranen tot beleg: in bijna ieder product vind je tegenwoordig suiker op de ingrediëntenlijst. Zelfs als je het dus niet verwacht, want who knew dat je zelfs op de verpakking van plakjes kipfilet suiker kunt tegenkomen? Wat (een teveel aan) suiker verder met je doet is inmiddels geen geheim meer en dat het verslavend kan zijn ook niet. Hoog tijd om daar iets aan te veranderen, als het aan voedingscoach/presentatrice/moeder Vivian Reijs ligt. 

Maar hoe breng je mensen op een leuke manier op de hoogte van de 'gevaren' van suiker? Vivian weet het: met de documentaire ZOET laat ze op een speelse wijze zien wat suiker nu met kinderen doet én op lange termijn. Want wáár zit suiker in verborgen, wat zijn de gevaren en hoe kan het gezonder? ZOET laat het zien.

Lees ook: