Goed nieuws: je hoeft je toetje niet te laten staan om af te vallen!

Voor je het goed en wel beseft, zijn de feestdagen er. Lees hier hoe jij van alle lekkere desserts kunt genieten en toch afvalt.

Goed nieuws: je hoeft je toetje niet te laten staan om af te vallen!

Voor je het goed en wel beseft, zijn de feestdagen er. Met deze tips van diëtiste Leslie Langevin van 'Whole Health Nutrition' kun jij van alle lekkere toetjes genieten en tóch afvallen. 

Houd ruimte voor het toetje

Er zijn zo veel geweldige toetjes waar je naar uit kunt kijken rond deze tijd van het jaar. Als je van tevoren weet dat je dit heel graag wil eten, neem dan van de andere gangen kleinere porties. Zo heb je nog ruimte in je buik voor je lievelingstoetje. 

Eet meer kleuren

Vul je bord met zo veel mogelijk kleur zodat je zo min mogelijk calorieën binnenkrijgt. Als voorgerecht kies je groenten en dips die van groenten gemaakt zijn. Als hoofdgerecht ga je voor cranberrysaus, zoete aardappelen en een salade. Als je per se brood erbij wil, ga dan voor volle granen. 

Stel jezelf deze vraag

'Heb ik honger?' Stel altijd deze vraag aan jezelf voordat je iets gaat eten. Luister naar je lichaam. Dit is natuurlijk makkelijk gezegd, maar probeer je te focussen op de gezelligheid en leuke gesprekken tijdens de feestdagen in plaats van op het eten. Eet alleen als je honger hebt. 

Eet de rest van de dag licht

Als je weet dat je vanavond veel gaat eten, kies dan 's ochtends en 's middags voor lichtere maaltijden. Een groene smoothie of een salade bijvoorbeeld. Zo heb je nog honger als het tijd is voor het toetje. 

Laat je even gaan

En eet de volgende dag weer gezond. Tijdens de feestdagen moet je niet té streng zijn voor jezelf. Het zijn maar een paar dagen, dus geniet er gewoon van.

Lees ook:

Yes: warme chocolademelk is gezond!

Goed nieuws: een dagje zondigen mag

Beeld: iStock, bron: Women's Health