5 ochtend gewoontes waarvan je aankomt

De grootste fout die we maken als we willen afvallen? De dag verkeerd beginnen. Van deze vijf ochtend gewoontes kom je aan.

5 ochtend gewoontes waarvan je aankomt

De grootste fout die we maken als we willen afvallen? De dag verkeerd beginnen. Van deze vijf ochtend gewoontes kom je aan. 

Overslapen

Van te weinig slaap kun je aankomen, maar van te veel ook. Uit onderzoek blijkt dat mensen die meer dan tien uur per nacht slapen een hoger BMI hebben dan mensen die zeven tot acht uur slapen. 

Je maakt je klaar in het donker

Uit een studie blijkt dat je de afvalvoordelen van de zon mist als je de gordijnen dicht laat nadat je opstaat. Mensen die 's ochtends meer zonlicht krijgen, hebben een lager BMI. Slechts twintig tot dertig minuten is al genoeg. 

Je maakt je bed niet op

Uit een enquête van de 'National Sleep Foundation' komt naar voren dat mensen die hun bed opmaken 19% meer kans hebben op een goede nachtrust dan degenen die dat niet doen. En een goede nachtrust is goed voor je dieet. Bovendien kan deze activiteit je stimuleren tot andere goede activiteiten, zoals het maken van een gezonde lunch.

Je skipt de weegschaal

Onderzoekers van de Cornell University volgden twee jaar lang 162 vrouwen en mannen met overgewicht. Ze kwamen erachter dat de mensen die zich iedere dag wogen, meer succesvol waren in het afvallen en het volhouden van hun dieet.

Je eet te weinig

Mensen die een gebalanceerd ontbijt eten dat bestaat uit 600 calorieën magere eiwitten, koolhydraten en iets zoets hebben minder honger de rest van de dag in vergelijking met mensen die een ontbijt van slechts 300 calorieën eten. 

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: Women's Health