Zo help je je metabolisme

Hoe hoger je metabolisme, hoe meer calorieën je verbrandt. Zo help je je metabolisme een handje.

Zo help je je metabolisme

Hoe hoger je metabolisme, hoe meer calorieën je verbrandt. Met onderstaande vijf tips kun je je metabolisme een handje helpen.

Vast afwisselend

Waarschuwing: vraag eerst toestemming aan je dokter voor je dit doet. Volgens een onderzoek van de universiteit van Chicago is het goed om afwisselend te vasten. Een dag eet je zonder beperkingen en vervolgens wissel je af met een vastdag waarop je ongeveer 500 calorieën binnenkrijgt. Je valt dan af zonder dat je je metabolisme moet vertragen.

Eet 's avonds je koolhydraten

Het is niet slim om helemaal geen koolhydraten te eten. In plaats daarvan kun je ze beter bewaren voor 's avonds, dan verbrand je 's middags namelijk meer calorieën. 

Volg geen streng dieet

Dat je minder moet eten om af te vallen, is vrij logisch. Maar wees niet té streng voor jezelf, want daardoor vertraagt je metabolisme alleen maar. Eet maximaal 500 calorieën minder. 

Doe aan gewichtheffen

Spiermassa verbrandt het meeste vet. Het is dus slim om spieren op te bouwen aan de hand van gewichtheffen. 

No stress

Mensen die veel stress hebben, hebben meer kans op hart- en vaatziekten. Bovendien is stress slecht voor je metabolisme. Uit een studie van de universiteit van Florida blijkt dat vrouwen die stress hebben, gemiddeld 140 calorieën minder verbranden dan vrouwen zonder stress.

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: nina.be