Zo verzacht je je keelpijn

Het is weer zover: de herfst is er en we hebben weer last van keelpijn en verkoudheid. Wij hebben zeven tips hoe je je keelpijn kunt verzachten.

Zo verzacht je je keelpijn

Het is weer zover: de herfst is er en we hebben weer last van keelpijn en verkoudheid. Herkenbaar? Gelukkig hebben wij zeven tips voor je om je keelpijn te verzachten.

1. Drink warme thee 

Hoe meer thee je drinkt, hoe beter. Zeker met een beetje honing erin, want dat remt bacteriën. 

2. Zorg dat de lucht in huis vochtig blijft

Als het buiten kouder wordt en je de verwarming aanzet, ontstaat er droge lucht in huis. Die droge lucht veroorzaakt je keelpijn. Je kunt de lucht in huis vochtig houden door een waterbakje aan de verwarming te hangen. 

3. Maak een Indische curry klaar

Een Indische curry bevat fenegriek. Fenegriek helpt verkoudheid- en griepsymptomen voorkomen en verlichten. Door het pikante eten wordt je keel ook tijdelijk verdoofd. 

4. Slaap voldoende

Mensen die vijf tot zes uur per nacht slapen hebben vier keer meer kans op een verkoudheid dan personen die minstens zeven uur slapen.

5. Geef je stem rust

Probeer zo min mogelijk te praten. En ga vooral niet fluisteren! Dat is nog slechter voor je keel.

6. Slik zinksupplementen

Als je zinksupplementen slikt, zal je verkoudheid drie dagen korter duren. Zink voorkomt dat het virus zich vermenigvuldigt. 

7. Spoel je mond met zout water

Neem een glas lauw water en doe daar een afgestreken lepel zout in. Spoel daarmee even je mond en spuug het daarna terug uit. Probeer dit drie keer per dag te doen. Het zoute water ontsmet de keel en werkt ontstekingsremmend.

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: nina.be