Zó val je af met wandelen

Heb je al honderden sporten geprobeerd, maar is er niets wat je echt ligt? Wandelen is net zo gezond! En je valt er ook van af, als je het goed doet.

Zó val je af met wandelen

Heb je al honderden sporten geprobeerd, maar is er niets wat je echt ligt? Wandelen is net zo gezond! En je valt er ook gewoon van af, als je het goed doet.

Zet meer stappen

Het beste is om iedere dag 10.000 stappen te zetten. Klinkt erg veel, maar als je jezelf dwingt om steeds iets meer stappen te zetten, zit je zo aan die 10.000. En wie weet bevalt het je zo goed dat je er makkelijk nog wat bij doet. 

Drie keer twintig minuten

Zit jij iedere dag aan een computer te werken? Dan is het verstandig om drie keer per dag even een ommetje van twintig minuten te maken. Zo kom je sneller aan die 10.000 stappen per dag en wandelen werkt goed tegen stress. Bovendien val je er meer van af dan van één lange wandeling. Uit een onderzoek van de George Washington University blijkt dat mensen die na iedere maaltijd vijftien minuten gaan wandelen een betere bloedsuikerspiegel hebben, dan mensen die één wandeling van 45 minuten maken. 

Drie keer bergop 

Wees gerust: niet per dag, maar per week. En bergop kan ook gewoon de trap op je werk zijn. Waarom? Als je bergop gaat, krijg je meer spieren en daardoor verbrand je meer calorieën. 

Stap stevig door

Als je goed doorstapt, gaat je hartslag omhoog en verbrand je meer calorieën. Probeer eerst één minuut van je wandeling zo te stappen. Als je het makkelijk volhoudt, kun je het daarna telkens iets langer doen. Oh, en vergeet niet met je armen te zwieren: zo val je nog wat extra af!

Moeilijk kan ook 

Neem de tram in plaats van de lift, parkeer niet voor de deur en kies voor de lange route in plaats van een binnenweg. Met andere woorden: maak het jezelf niet te makkelijk. Alle kleine beetjes helpen!

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: nina.be