5 tips voor een gezondere week

Begin jij een nieuwe week ook altijd met goede voornemens? Maar draait het uiteindelijk toch weer anders uit? Vijf tips voor een gezondere week.

5 tips voor een gezondere week

Begin jij een nieuwe week ook altijd met goede voornemens? Je gaat eindelijk weer beginnen met sporten, elke dag gezond eten... Maar uiteindelijk draait het toch weer anders uit. Wees gerust: hebben wij ook soms last van. Daarom vijf eenvoudige tips voor een gezondere week. 

Vroeger opstaan

Als je een half uurtje eerder opstaat, heb je meer tijd om goed te ontbijten en je rustig klaar te maken. Je begint dus positief en ontspannen aan een nieuwe dag. 

Snoep wordt bes

Dat snoepen ongezond is, weten we allemaal. Maar we weten ook dat het gewoon erg lekker is om soms iets zoets te eten. Bessen zijn ook zoet én lekker. Zorg dus dat je altijd een doosje bessen binnen handbereik hebt, zodat je die kunt eten als je zin hebt in snoep. 

Workout playlist

Maak een playlist die even lang duurt als je geplande workout. Zo weet je wanneer je klaar bent en hoef je niet steeds op de tijd te letten. Zet je favoriete nummer als laatste, zodat je nog even een boost krijgt om je workout goed af te ronden. 

Waterwedstrijd

Kom jij stiekem nooit aan die aanbevolen anderhalve liter water per dag? Organiseer dan een waterwedstrijd met collega's. Wedden dat je ineens veel gemotiveerder bent. 

Buiten lunchen 

De frisse lucht zal je goed doen, zeker als je de hele dag binnen aan een bureau zit. Vind je het echt te koud om buiten te eten? Ga dan na de lunch even een rondje wandelen. 

Lees ook:

Beeld: iStock | bron: nina.be