5x de leukste sport- en health-apps

5 fantastische apps die je health- en sportwise een beetje op weg helpen. Én die alles een stuk leuker maken.

5x de leukste sport- en health-apps

Oké, we zitten misschien wat teveel op ons telefoon. Maar soms kan het zó handig en leerzaam zijn! Hier 5 fantastische apps die je health- en sportwise een beetje op weg helpen. Én die alles een stuk leuker maken. Telefoon bij de hand? Here we go!

1. Zombies, run!

Mocht jij niet zo’n hardloopgenieter zijn die rent óm te rennen: met deze app is rennen nooit meer saai. Zombies, run! is een hardloopgame waarbij je via je oordopjes een verhaal te horen krijgt. Terwijl je volop calorieën verbrandt, ren je weg voor zombies én probeer je een missie (er zijn er 200!) te voltooien. Zombies, run! iOS en Android, gratis.

2. Sleep Cycle

Al jaren immens populair – en met goede reden. Uitgerust wakker worden en de rest van de dag meer energie hebben: met Sleep Cycle is het mogelijk (ja: gezien de laaiend enthousiaste reviews van gebruikers werkt het écht). Sleep Cycle houdt je slaappatronen bij en maakt je wakker op een moment (binnen aangegeven grenzen) waarop je in een lichte slaap verkeert, zodat je zo natuurlijk en makkelijk mogelijk wakker wordt. iOS en Android, € 0,99.

3. YOGAmazing

Met 50 yogavideo’s van elk 25 minuten heb je met deze app je yogaschool altijd bij de hand. Waar je ook bent en hoe laat het ook is, er staat een instructeur met een les voor je klaar! iOS, € 4,99.

4. Human

Beweeg jij iedere dag minstens 30 minuten? De app Human helpt je erbij genoeg te bewegen door al je bewegingen te registreren en je te motiveren meer in actie te komen als dat nodig is. iOS en Android, gratis.

5. Pic Healthy

Een leuke app als je samen met vrienden gezonder wilt eten, wat motivatie kunt gebruiken én van food selfies houdt. Met Pic Healthy maak je foto’s van je eten. Die foto’s deel je vervolgens met je vrienden, die jouw maaltjes beoordelen op hoe gezond ze zijn en je kunnen toejuichen (na bijvoorbeeld een healthy salade), door dipjes kunnen helpen (na bijvoorbeeld een vette pizza) en je kunnen helpen op het juiste pad te komen (na bijvoorbeeld een vakantie). Tegelijkertijd doe jij hetzelfde voor je vrienden. Handig én gezellig. iOS en Android, gratis.

Lees ook: