Heb jij een drankprobleem?

Oké, een paar glazen wijn op de vrijdagavond lusten we allemaal wel. Maar wanneer weet je of je te ver gaat en een drankprobleem hebt?

Heb jij een drankprobleem?

Oké, een paar glazen wijn op de vrijdagavond lusten we allemaal wel. Maar wanneer weet je of je te ver gaat en een drankprobleem hebt?

Volgens een nieuw onderzoek van de Australische Deakin universiteit zijn er vijf duidelijke signalen die erop wijzen dat je een alcoholprobleem hebt en kans maakt om een alcoholist te worden. Professor Bosco Rowland vertelt welke signalen dit zijn:

Je hebt meer drank nodig dan vroeger

Als je na een tijdje beter tegen de drank kunt, betekent dit dat er sprake is van een toenemende gewenning. Je raakt afhankelijk van drank. 

Je voelt je schuldig na het drinken

Als je je echt schuldig begint te voelen als je weer eens te ver bent gegaan, betekent dit dat je je alcoholconsumptie niet meer onder controle hebt. 

Het wordt steeds moeilijker om te stoppen

Kun jij écht niet stoppen na één glas, ook al heb je dit met jezelf afgesproken? Of heb je 's ochtends al de behoefte om alcohol naar binnen te werken? Dit zijn duidelijk tekenen dat je hulp moet gaan zoeken. 

Je blijft drinken, terwijl je weet dat het niet goed is

Lijdt jouw gezondheid onder je drankgebruik, maar blijf je desondanks toch drinken? Dan ben je niet goed bezig.

Je negeert het advies om minder te drinken

Als je vrienden en familieleden je wijzen op je ongezonde drankgebruik, maar jij hun adviezen in de wind slaat, is het tijd om professionele hulp in te schakelen. Je vrienden en familie kennen je echt het beste. 

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: nina.be