Binnen of buiten sporten?

Nu is het nog mooi weer, maar de herfst is in aantocht. Blijf jij lekker buiten sporten of ga je naar de sportschool?

Binnen of buiten sporten?

Nu is het nog mooi weer, maar de herfst is in aantocht. Blijf jij lekker buiten sporten of ga je liever naar de sportschool? Wij zetten de voor- en nadelen van binnen én buiten sporten op een rijtje, zodat je de goede beslissing kunt maken.

Binnen

Voordeel: meer intensiteit. Zonder natuurlijke afleidingen die irritant (wind) of leuk zijn (wat een uitzicht!), kun je je écht goed focussen op je workout. 

Voordeel: betere resultaten. Een verhoogde intensiteit zorgt voor betere lichamelijke veranderingen, zoals meer vetverlies en een sterker hart. 

Nadeel: zijn we al klaar? Je bent snel verveeld, want er is niet veel stimulatie om je gemotiveerd te houden op fitnessapparaten. 

Buiten

Voordeel: minder stress. Uit studies blijkt dat mensen minder angsten hebben na een workout in de buitenlucht. Groene landschappen werken kalmerend, waardoor je geest tot rust komt. 

Voordeel: je houdt het langer vol. Dat kalmerende gevoel is verslavend. Je zal je workout dus langer volhouden. 

Nadeel: regen. Je moet jezelf altijd voorbereiden op onverwachte weersomstandigheden. En het is niet zo handig om in meerdere lagen kleding te lopen als je je snelheid wil verbeteren. 

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: Women's Health