Op stap met de Gear Fit2

Gezond leven willen we allemaal. Maar hoeveel stappen zet je nu op een dag? Happy in Shape’s Sandra hield dit bij, dankzij de Samsung Gear Fit2.

Op stap met de Gear Fit2

Gezond leven willen we allemaal. Maar hoeveel stappen zet je nu op een dag? Happy in Shape’s Sandra hield dit de afgelopen weken bij, met de Samsung Gear Fit2.

Haar doel: elke dag meer dan 10.000 stappen zetten. En niet alleen vanwege Steptember. Want hoewel bewegen voor de meeste mensen elke dag vanzelfsprekend is (het mag alleen soms wat meer), is dat niet voor iedereen zo.

Steptember

Voor het geval je het nog niet wist: september is de maand dat je elke dag 10.000 stappen of meer mag zetten. Voor een beter leven voor jezelf én – als je wilt via Steptember – ook voor een ander (meer info).

Nu denk je misschien: 'op mijn telefoon zit een stappenteller, daar krijg ik alles al inzichtelijk mee'. Maar: geeft je telefoon je een tussentijdse update? Zorgt die ervoor dat je toch dat seintje krijgt om nog maar even op en neer te lopen naar het koffieapparaat, voor een glaasje water, een theetje of toch nog maar een bakkie pleur. Niet echt he? Althans die van ons niet. Maar de Gear Fit2 wel, elke 50 minuten. Dus de Gear Fit2 zorgt er in ons geval echt voor dat we dat stapje harder zijn gaan lopen. Of in het geval van Sandra: niet meer bellen of mailen, maar langs elk bureau lopen bij eventuele vragen of nog even een extra rondje op het station, aangezien de trein er vaak nog niet is. En dat allemaal onder het mom van '10.000 steps a day, keeps the weight away'.

© Facebook

Look & feel

Toen Sandra de Gear Fit2 net uit het doosje haalde (zie hier), wilde we meteen van alles ‘selftracken’ (d.w.z. meten), want meten is weten. Het liefst wil je deze fitband dan ook de hele dag om. Echter: we hebben de blauwe getest in een te grote maat, dus dat was bij het echte ‘stappen’ iets minder hip en handig. Dus mochten jullie een extra bewegingsmaatje nodig hebben: pas ‘m wel even (in het roze ;)), dan houd je hem namelijk om en haal je elke dag nog meer uit jezelf (tip: ook dansen is echt heel goed voor je dagstand).

© Samsung

Watch out

We adviseren de Gear Fit2 alleen te gebruiken om je beweging en calorieën bij te houden. Als horloge kun je het zeker ook gebruiken, het is alleen iets minder praktisch. Draai je je pols, of tik je het scherm aan, dan zie je niet direct de actuele tijd. De Gear Fit2 laat in eerste instantie de tijd zien waarop je het laatst op je watch gekeken hebt, en pas dan schiet hij door naar de actuele tijd. En als je dat in het begin niet weet en je de trein wilt halen, dan kan het lijken alsof je meer tijd over hebt dan je daadwerkelijk hebt… Voordeel: je moet dan wel weer rennen voor je aansluiting, dus dat zijn wel weer extra stappen voor op je dagconto. Score!

© Samsung

Andere sporten?

Tja, leuk die stappen. Maar hoe gaat zoiets met andere sporten? Spinning, bootcamp of hardlopen bijvoorbeeld. Wat krijg je te zien? En belangrijker: wat kan je daarvan leren als je de volgende keer weer meedoet… Dit zijn de facts & figures waar je wat van kunt leren:

  • Gewicht: check je gewicht elke week. Helemaal nu je alle workouts bijhoudt. Zo krijg je een beter idee wat werkt, hoe vaak per week jij moet sporten om meer af te vallen en welke sport-combinaties het beste voor jou werken.
  • En omdat gewicht niet alles zegt: meet je heupen, biceps, triceps etc. op. Je zult namelijk zien dat bij meer sporten je ‘vetten’ omgezet gaan worden in ‘spieren’. In veel gevallen zie je dan een toename qua gewicht. En dat zegt dus helemaal niks. Want je zult zien dat je niet groter of breder geworden bent, maar juist strakker. Vaar niet blind op je weegschaal.
  • Selftracking: elke workout en de resultaten daarvan zijn inzichtelijk via de Gear Fit2. Wat is je doel? Elke training meer calorieën verbranden bij de spinning? Of bij het hardlopen kijken of je dezelfde afstand wat sneller kunt lopen, of op een iets hogere hartslag? Als je voor elke training jezelf een doel geeft, of je nu het aantal verbrande calorieën van de spinningles van afgelopen week wilt overtreffen of gewoon dagelijks die 10.000 stappen wilt zetten, motiveer je jezelf nog meer.
  • En vergeet niet als je je doel gehaald hebt, dat ook even te vieren. Geef jezelf een virtuele boks, highfive of deel je resultaat met je vrienden. You go girl!

Wil je hebben!

De Gear Fit2 volgt elke kilometer, elke hartslag en elke stap die je zet. En bijkomend voordeel: je nieuwe sporthorloge past bij een groot aantal smartphones. Of ze nu van Samsung, Apple of HTC zijn (Android 4.4 en IOS 8.4 en hoger). Bestel de Gear Fit2 via Coolblue.nlBol.com of Samsung.com.

Meer info: Samsung.com

Lees ook:

Beeld: iStock