5 deodorant fouten

Gebruik jij deodorant, maar heb je nog steeds last van zwetende oksels? Dan doe je waarschijnlijk iets verkeerd. Wat? Lees het nu op Happy In Shape.

5 deodorant fouten

Gebruik jij deodorant, maar heb je nog steeds last van zwetende oksels? Dan doe je waarschijnlijk iets verkeerd. Dit zijn de vijf meest gemaakte fouten:

Je gebruikt het verkeerde product

Er is een verschil tussen deodorants en antitranspiratiemiddelen. Als je het alleen gebruikt voor de geur is deodorant voldoende. Maar als je een heftige zweter bent, is het slim om een antitranspiratiemiddel te gebruiken, daar zit namelijk een ingrediënt in dat zweet blokkeert. 

Je gebruikt het op het verkeerde moment van de dag

Je kunt ieder moment van de dag deodorant gebruiken, maar een antitranspiratiemiddel kun je het beste 's avonds gebruiken, omdat je dan minder zweet. 

Je brengt niet genoeg aan

Eén spraytje is niet altijd genoeg. Om een onverwachte zweetsessie te voorkomen, moet je een grote hoeveelheid deodorant of antitranspiratiemiddel aanbrengen. 

Je gebruikt deodorant met geur

Last van jeukende oksels? Vrouwen met eczeem of andere gevoeligheden kunnen beter geurloze deodorant gebruiken. Of test het product eerst even. 

Je gebruikt al tien jaar hetzelfde product

Heb je het gevoel dat je genoeg deodorant aanbrengt, maar dat het nog steeds niet helpt? Dan is het slim om over te stappen naar een ander product. Je lichaam is dan waarschijnlijk resistent geworden.

Lees ook:

Beeld: iStock, bron: Women's Health