Happy in Shape bezoekt: Fort Resort Beemster

Onze Emma bezocht Fort Resort Beemster. En dit is haar review − nu op Happy in Shape.

Happy in Shape bezoekt: Fort Resort Beemster

Nieuwe dingen uitproberen en hotspots ontdekken staan beide hoog op ons to do-lijstje, hoe leuk dat we bij Fort Resort Beemster langs konden komen om te genieten van een heerlijke Spa-avond. Happy in Shape’s Emma ging op pad.

“Samen met een vriendin bezoek ik Fort Resort Beemster op een vrijdagavond. Ik heb vooraf al de website bekeken, dus weet ongeveer wat mij te wachten staat. De locatie is echt prachtig, en er hangt een duurzame en eco-chique sfeer. Daarnaast ruikt het overal heerlijk en alleen dat al werkt rustgevend.”

“We gaan eerst naar buiten, de zon schijnt immers nog en dan moet je dat even meepakken. Dus daar genieten we van in de ligweide. Ook ontdekken we meteen 'klein Bali' dit is een klein aangelegd eiland met een blotevoetenpad, meditatietuin, warmwaterbron, ligweide, strandje en meer. Ik waan me echt even op vakantie en voel de rust, heerlijk!”

“Vervolgens is het tijd om even in de sauna te vertoeven. We gaan voor de houtgestookte kelosauna van 105º graden. Bijzonder aan deze sauna is, dat het een glazen dak heeft. Voor mij persoonlijk was deze sauna wel erg warm. Dan maar even afkoelen onder de regendouche. De volgende sauna waar we in gaan is de Himalaya zoutsteensauna van 65° graden. In de sauna zijn fijne liggedeeltes gecreëerd en ik waan me in een oase van rust. Heerlijk!”

“Na een poosje in het zoutwaterbad te hebben gelegen en in de whirlpool gezeten te hebben, gaan we naar het binnengedeelte, waar we beginnen met een kijkje in de rustruimtes. Er zijn er daar veel van, zo is er een gedeelte met waterbedden, maar ook met echte bedden en ligstoelen. Daarna is het tijd om te dobberen in het kruidenbad en af te sluiten bij het Turkse stoombad waarbij we omringd worden door geuren van munt.”

“Ik ben meerdere malen in een sauna of wellnessresort geweest, maar wat ik zo fijn vind aan Fort Resort Beemster, is dat het best wel groot is. Door de vele hoekjes en verschillende gedeeltes is het helemaal niet storend dat er zo veel mensen op af komen. Het voelt nooit druk, eigenlijk altijd vrij rustig. En daar kom je voor op zo'n dag: rust. Mijn favorieten tijdens deze dag? Het kruidenbad en de zoutsteensauna, zó heerlijk. We gaan compleet uitgerust naar huis. Wat ons betreft een echte do.

Enthousiast geworden? Hier vind je meer informatie over Fort Resort Beemster!

Lees ook: