4 andere manieren waarop je kokosolie kunt gebruiken

Grote kans dat jij (of iemand in jouw omgeving) een pot kokosolie in huis heeft om mee te koken. Maar wist je dat kokosolie een perfect beautyproduct

4 andere manieren waarop je kokosolie kunt gebruiken

Grote kans dat jij (of iemand in jouw omgeving) een pot kokosolie in huis heeft om mee te koken en te bakken. Maar wist je dat kokosolie een perfect beautyproduct is? Dit zijn vier andere manieren waarop je kokosolie óók kunt gebruiken!

1. Make-up verwijderen

Je weet maar nooit wanneer het regent in Nederland! Een waterproof mascara is dan ook een must in het make-up tasje. Dat helpt bovendien je wimpers beter in de krul te houden. Alleen is er één nadeel: het is erg lastig om het die waterproof mascara weer van je wimpers af te halen. En laat kokosolie daar dan goed van pas komen! Het verwijdert de mascara op een milde manier zonder de wimpers eruit te trekken.

2. Haarmasker

Heb je er weleens aan gedacht om een beetje kokosolie te gebruiken als een haarmasker? Verwarm de olie kort in de magnetron en breng het voor het wassen aan in de lengtes van je haar. Laat het tien minuten tot een kwartier intrekken, voordat je het uitspoelt met je shampoo. Reken er maar op dat je haar daarna er zacht en gevoed uitziet.

3. Bodyscrub

Kokosolie is de ideale basis voor een bodyscrub, vooral als je een droge huid hebt. Kokosolie is namelijk erg voedend. Voeg alleen nog wat suiker toe om de scrub te maken en wedden dat je binnen no time een zachte huid hebt?

4. Bodyolie

Gebruik je kokosolie niet voor je bodyscrub, maar kan je huid wel wat hydratatie gebruiken? Dan kun je kokosolie natuurlijk ook direct op de huid aanbrengen. Je hebt niet veel nodig om je hele lichaam in te smeren. TIP: Laat de olie even intrekken voordat je je kleding weer aantrekt.

Lees ook:

Bron: Beau Monde