Best geinig zo'n workout op een surfboard

Squats zijn al erg goed voor je bilspieren, maar stel je voor dat je deze bewegingen op een surfboard zou kunnen doen! Bij Aquaphysical in Portland ka

Best geinig zo'n workout op een surfboard

Squats zijn al erg goed voor je bilspieren, maar stel je voor dat je deze bewegingen op een surfboard zou kunnen doen! Bij Aquaphysical in Portland kan het. 

Bij deze nieuwe workout klimmen de sporters op een Aquabase, een soort opblaasbaar surfboard, voor verschillende bewegingen zoals lunges en squats. Geloof je het niet? Bekijk onderstaande video maar eens. Al bijna twintig miljoen keer bekeken op Facebook:

Het bedrijf noemt het zelf een cross-training workout op het water. Je kan zelfs Pilates of yoga op het bord doen!

Wat zijn de resultaten?

Het ziet er zeker erg cool en vernieuwend uit, maar zijn de resultaten ook goed? Ja en nee. Eerst het positieve: een onstabiel platform gebruiken, versterkt je buikpieren en daagt je evenwicht uit. Bovendien is het erg sociaal, omdat je het in groep doet. Maar hoe leuk het er ook uitziet, het wordt toch afgeraden om dit als enige workout te doen. Het verandert je lichaam namelijk niet, want je moet gewichten heffen om spieren te kweken en vet te verbranden.

Het is dus vooral een leuke workout, die hopelijk binnenkort ook in Nederland te beoefenen is. Tot die tijd kun je het natuurlijk ook gewoon zelf proberen. Enjoy!

Lees ook:

Bron: Women's Health