Vrouwen die naar de kerk gaan, leven langer

Vrouwen die naar de kerk gaan, leven langer. Wedden dat jij het na het lezen van dit artikel helemaal niet erg vindt om zondag vroeg uit de veren te k

Vrouwen die naar de kerk gaan, leven langer

Wedden dat jij het na het lezen van dit artikel helemaal niet erg vindt om zondag vroeg uit de veren te komen? Volgens een nieuwe studie is er namelijk een sterke link tussen naar de kerk gaan en langer leven. Zeker bij vrouwen is dit het geval.

Vrouwen die een keer per week naar de kerk gaan, hebben 26 procent minder kans om eerder dood te gaan dan vrouwen die nooit gaan. Iemand die meer dan een keer per week gaat, heeft zelfs 33 procent minder kans. Ook vrouwen die af en toe eens gaan hebben 13 procent minder kans.

Meer social support

Wat de exacte reden precies is, is niet duidelijk. Maar de onderzoekers hebben een paar theorieën. Mensen die naar de kerk gaan, krijgen volgens hen meer sociale support, zijn optimistischer en hebben minder kans op een depressie. Het zorgt er ook voor dat je gedisciplineerder bent en dat je een doel hebt in je leven.

Haperingen

Er zitten echter wat haperingen in het onderzoek. De onderzoekers namen een enquête af bij 75.000 vrouwen om de connectie te testen, maar de mensen die meededen, waren niet echt representatief. Ook waren de meeste vrouwen protestant of katholiek, dus het is moeilijk te zeggen of de voordelen ook gelden voor andere religies. Bovendien werden er geen mannen onderzocht.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Bron: goodhousekeeping.com