Wat maakt je mooi?

Wat maakt een vrouw knap? Wat is mooi? Wanneer vinden we een vrouwenlichaam aantrekkelijk en hoe ziet het perfecte gezicht eruit? Lees het hier.

Wat maakt je mooi?

Wat maakt een vrouw knap? Wat is mooi? Wanneer vinden we een vrouwenlichaam aantrekkelijk en hoe ziet het perfecte gezicht eruit? Schoonheidsidealen wijken af per land, tijd en cultuur. En daarbij speelt persoonlijke voorkeur ook nog een rol. Hoe voel jij je? Mooi of minder mooi? En speelt het heersende ideaalbeeld in jouw omgeving daarbij een rol?

SLANK VERSUS VOLUPTUEUS

In de USA zijn vrouwen het liefst erg slank. In Brazilië kiezen vrouwen en masse voor implantaten voor mooie, ronde en volle billen en in Afrikaanse landen worden voluptueuze vrouwen meestal het mooist gevonden. Wat men vindt dat een vrouw aantrekkelijk maakt, is vaak diep verankerd in de cultuur van dat land. Soms is gemakkelijk herleidbaar waar het vandaan komt. Zoals bijvoorbeeld in Afrika, waar veel armoede heerst en lichaamsvet een teken van welvaart is. Wat de reden is dat we in Nederland voor slank en sterk gaan, is nog niet wetenschappelijk onderzocht. Het zou te maken kunnen hebben met een gezonde uitstraling.

OPGEMAAKT VERSUS NATUREL

Ook als het om gezicht, haar en make-up gaat, zijn er grote verschillen. In Nederland, en in Scandinavië houden we over het algemeen van naturel en fris. In de USA, maar ook in India, Sri Lanka, Rusland en landen rond de Middellandse Zee gelegen, dragen vrouwen vaak meer make-up, lipstick, mascara en eyeliner. Ook verschilt per regio wat mooi wordt gevonden: bruine of blauwe ogen, bruin of blond haar, volle of smalle lippen, een rond of smal gezicht.

DE BESTE VERSIE VAN JEZELF

Schoonheid is dus niet universeel. En dat is maar goed ook: juist de variatie maakt mensen interessant. Focus je dus niet op dat ideaalbeeld, maar wees de beste versie van jezelf: gezond, sterk en met een positieve mindset. Wanneer je tevreden met je leven bent, lekker in je vel zit, bewust eet en regelmatig sport, dan straal je dat uit. En dat is wat jou mooi maakt.

Lees ook:

Bron artikel: FitgirlBron beeld: 123RF