Op naar een positiever zelfbeeld!

Hoe mooi, slank, leuk of knap ook, bijna niemand is echt tevreden met zichzelf. Terwijl er echt geen reden toe is. Dus op naar een positiever zelfbeel

Op naar een positiever zelfbeeld!

Hoe mooi, slank, leuk of knap ook, bijna niemand is echt tevreden met zichzelf. Is je kont niet te dik, dan is je neus wel te groot of je vel te slap, terwijl een ander alleen maar kan denken: waar heeft ze het over? Dus dames: op naar een positiever zelfbeeld!

Bespreek je onzekerheid met vriendinnen

Ze zullen je vertellen dat je onzekerheid ongegrond is én dat ze zelf ook hun pijnpunten hebben. Door erover te praten voorkom je dat onzekerheid overgaat in schaamte en het in je hoofd nóg grootsere proporties aanneemt.

Schrijf de gedachten die je hebt over je lichaam op

Precies zoals je ze denkt. Je neemt op die manier als het ware afstand van je gedachten en realiseert je: jeetje, ik denk wel héél erg negatief over mezelf, zo zie ik er toch niet echt uit?

Accepteer dat negatieve gedachten er tot op zekere hoogte bij horen

Maar handel er niet naar. Een gedachte als: ik zie er niet uit, ik heb een bad hair day is moeilijk te stoppen, maar laat het je niet verhinderen de deur uit te gaan. Doe je dat wel dan maak je de gedachte, en daarmee je onzekerheid, alleen maar groter.

Meer lezen over wat er mis is met ons zelfbeeld? Lees het in Happy In Shape. Bestel het magazine hier!

Dit vind je vast ook leuk om te lezen: