Sporttrends voor het nieuwe jaar

Happy in shape zet de sporttrends voor het nieuwe jaar op een rijtje. Kijk maar!

Sporttrends voor het nieuwe jaar

2016 is alweer een week oud en een nieuw jaar brengt nieuwe trends. Niet alleen op het gebied van mode, beauty en interieur maar ook op het gebied van sport. Trendwatchers stonden in oktober vorig jaar al te popelen om de trends te voorspellen. Want wat blijft in en wat gaat uit? Happy in Shape zet de sporttrends voor het nieuwe jaar op een rijtje.

Body Weight Training

Trainen zonder ingewikkelde apparaten, jaarabonnementen en zware gewichten. Maar gewoon trainen met je eigen lichaamsgewicht, met bekende en effectieve oefeningen. Denk aan de push up, de sit up en de plank. Easy does it in 2016!

Draagbare technologie

Bijhouden wat je doet, hoe veel herhalingen, hoeveel gewicht, hoeveel je eet en hoeveel je bent afgevallen. Niet in een ouderwets schriftje, maar met een handige app op je telefoon of op de iPad. Alles bijhouden, de quantified self, is de trend in 2016.

Foam Rollen

Het voorkomen van ernstige spierpijn en het verhelpen van knopen door met je lichaam over een schuimrol te bewegen, dat is in het kort wat foam rollen in houdt. Veel #fitgirls zweren erbij als goedkoper alternatief van een wekelijkse massage.

HIIT

Staat voor High Intensity Training. Deze zware vorm van trainen werd in 2015 al populair, maar zet door in 2016. Bij een HIIT workout train je 30 seconden onwijs intensief – bijvoorbeeld sprinten – en daarna 60 seconden rustig aan – gewoon hardlopen. Door de intervallen verbrand je meer calorieën, bouw je spiermassa op en bouw je sneller een killer conditie.

Yoga

Trendwatchers zijn het er over eens: 2016 wordt het jaar van Yoga. In het reine komen met jezelf en ontspannen staat sowieso hoog aan het ‘hip in 2016’ lijstje en yoga is daar de uitgesproken manier voor.

Functionele fitness

Kwestie van het nuttige met aangename combineren. Mensen worden zich er bewuster van dat anderhalf uur op de hei wandelen met de hond ook geldt als cardio en dat als je de trap neemt in plaats van de lift ben je onbewust toch bezig met het trainen van de billen. En ja: #shoppingismycardio is dus een antwoord op functionele fitness. #winwinsituatie

Bewustwording

Mensen worden zich meer bewust van de balans tussen goede voeding en beweging. ‘Abs are made in the kitchen’ lijkt nu bij iedereen te zijn doorgedrongen.