'Gezonde voeding'

Het nieuwe jaar is begonnen en je begint met gezond eten. Maar is deze so called gezonde voeding wel zo gezond? Happy in Shape zocht het uit!

'Gezonde voeding'

Je gaat ervoor! Het nieuwe jaar is begonnen, je hebt alle chocoladerepen de deur uitgewerkt en een abonnement genomen bij de sportschool (en op Happy in Shape natuurlijk...). Je begint met gezond eten! Muesli uit de supermarkt, voorverpakte gezonde koeken en vruchtensapjes. Maar is dit wel zo gezond? Happy in Shape zocht het uit! 5x zogenaamd gezonde voeding wat eigenlijk helemaal niet zo gezond blijkt te zijn.

1. Muesli

Check altijd de ingrediënten lijst van je 'gezonde' muesli uit de supermarkt. Negen van de tien keer zijn hier super veel suikers aan toegevoegd, zitten er veel calorieën in en heeft het een hoog vetpercentage. Wil je een gezonde variant? Doe dan wat ongebrande noten, gedroogd fruit en wat zonnebloempitten bij elkaar. Zo krijg je al het goede uit de noten binnen en blijven de onnodig toegevoegde suikers buiten beschouwing.

2. Fruityoghurt

Yoghurt dat gepromoot wordt als 'gezonde fruityoghurt' is vaak helemaal niet zo gezond. Het fruit dat er aan is toegevoegd is vaak maar zo weinig dat het verwaarloosbaar is. De rest van het 'fruit' bestaat vaak uit smaakstoffen die niets, maar dan ook niets, met fruit te maken hebben.

3. Vruchtensap

In plaats van een glas cola een glas voorverpakte vruchtensap drinken is niet zo'n goede keuze als het lijkt. In vruchtensap zitten onwijs veel verborgen suikers en bijna net zoveel calorieën als in een glas frisdrank. Ook zitten er minder vezels en vitamine C in dan je zou denken. Bij het persen van fruit worden vitamines en vezels vernietigd en daardoor zit je dus minder snel vol en ga je sneller meer eten en drinken. Je kunt dus beter gewoon een lekker stuk fruit eten of kiezen voor een home made vruchtensapje of smoothie.

4. Ontbijtkoek

Ontbijtkoek bevat weinig vet, maar wel heel veel suikers en calorieën! Zo bevat een iets te dik plak ontbijtkoek al snel zo'n 160 calorieen. Dat staat gelijk aan twee droge boterhammen! Je denkt dus vetarm, maar krijgt wel heel veel suikers binnen. Een goede oplossing hiervoor is home made bananenbrood of kruidkoek.

5. Sportdrankjes

Als je snel flauw wordt tijdens het sporten is het verstandig tijdens het sporten iets van suiker naar binnen te werken. Bijvoorbeeld een flesje water met daarin een suikerklontje opgelost of een Dextro snoepje om op te zuigen. Een sportdrankje uit de supermarkt is geen goede keuze! Deze bestaan vaak uit tientallen ingrediënten die, op het water na, niets doen voor je gezondheid. Je krijgt heel veel calorieën binnen die je tijdens het sporten juist probeert te verbranden.