12 tips voor een stressvrije ochtend

12 tips voor een stressvrije ochtend. Want relaxed en op tijd de deur uitgaan terwijl je al je zaakjes op orde hebt, is niet iedereens beste eigenscha

12 tips voor een stressvrije ochtend

12 tips voor een stressvrije ochtend. Die kunnen we allemaal wel gebruiken, toch? Want relaxed en op tijd de deur uitgaan terwijl je al je zaakjes op orde hebt, is nu niet echt iedereens beste eigenschap...

1. Maak je bed op. Studies wijzen uit dat deze simpele handeling je kan helpen met het beginnen aan een productieve dag.

2. Verban de snooze knop. Je krijgt echt niet meer slaap als je er wel op drukt en krijgt alleen maar een schuldgevoel omdat je weer niet op tijd bent opgestaan. Sta gewoon op en begin aan de dag. Je zal blij zijn dat je die extra negen minuten hebt om je kop koffie rustig te drinken.

3. Ontwijk keuzestress. Als je 's ochtends te veel energie steekt in zaken die er eigenlijk niet toe doen (zoals het kiezen van de juiste outfit), zal je 's avonds eerder een verkeerde beslissing nemen. Bovendien kost het je veel te veel tijd. Kies je outfit dus de avond van tevoren al en eet elke dag ongeveer hetzelfde ontbijt.

4. Doe alles wat moet eerst. Douchen, aankleden en je tas inpakken, doe je eerst. Daarna check je pas je Facebook en Instagram.

5. Houd je aan je routine. Ook als er iets tussenkomt. Als je afwijkt van je routine raak je al snel in de war, zeker als je nog moe bent.

6. Gebruik plakbriefjes. Schrijf alles wat je niet mag vergeten op en plak de briefjes op plaatsen waar je zeker komt 's ochtends.

7. Zet een douchewekker. Zo weersta je de verleiding om veel te lang onder het warme water te staan. En dat scheelt weer tijd!

8. Kijk niet naar je mobiel. Voor je het weet ben je weer twintig minuten je tijd aan het verspillen aan apps of het lezen van mails. Zet je wekker dan ook liever niet op je mobiel, zodat je de meldingen niet meteen ziet 's ochtends.

9. Stuur alleen belangrijke mails. Dat scheelt weer werk voor de rest van de dag.

10. Eet energierijk voedsel.

11. Doe minstens één ding waar je vrolijk van wordt. Het leven is te kort voor chagrijnige ochtenden.

12. Mediteer. Zo begin je de dag meteen relaxed en stressvrij.

Bron: goodhousekeeping.com