Interview blogger Daisy Oppelaar

Wie zitten er eigenlijk achter onze favoriete healthblogs? Deze week een interview met blogger Daisy Oppelaar van ilovehealth.com, nu op Happy in Shap

Interview blogger Daisy Oppelaar

Wie zitten er eigenlijk achter onze favoriete healthblogs? En wat eten die bloggers zelf eigenlijk? Happy in Shape zoekt het uit! Elke twee weken een interview met een succesvolle blogger en een week later vind je van diezelfde blogger een handig eetdagboekje voor de komende week. Deze week een interview met blogger Daisy Oppelaar (29). Brein achter ilovehealth.nl.

Waarom ben je begonnen met bloggen?

“Zo’n 3,5 jaar geleden was ik al een tijdje veel met gezonde voeding bezig. Ongeveer een jaar daarvoor bracht ik een bezoekje aan een orthomoleculair arts i.v.m mijn PDS-klachten (prikkelbaar darm syndroom). Hij adviseerde mij naast heel veel supplementen, om ‘gezonder’ te gaan eten. Dit hield in: echter en puurder. Geen pakjes en zakjes. Geen Sonja Bakker-stijl (eierenkoeken en lightproducten). Maar eten zoals de natuur het bedoeld heeft. Ik ben mij hier toen meer en meer in gaan verdiepen. Ik vond het namelijk hartstikke leuk en had er lichamelijk veel baat bij. Ik las veel boeken, maar online kon ik nog maar weinig info vinden. Health blogs waren er nog amper. Ik heb schrijven altijd al leuk gevonden, ik geloof heel erg in online en ‘ondernemen’ trok mij ook altijd al, dus de keus om een eigen health blog te starten was snel gemaakt. In december 2012 ging mijn eerste blog online.”

Hoeveel bezoekers heb je nu?

Ik heb nu gemiddeld 350.000 bezoekers per maand.

Hoe ben je succesvol geworden?

“Ik denk zeker dat het heeft geholpen dat ik een van de eerste health blogs was. Verder moet je natuurlijk gewoon keihard werken. De eerste paar jaar deed ik het naast mijn fulltime baan. Dat is soms best wel veel. Er bleef weinig vrije tijd over. Maar ik vond I Love Health zo leuk om te doen, dat ik het niet erg vond mijn vrije tijd er aan te besteden. En ik geloofde er écht in:  dit zou best eens groot kunnen worden! En dat is gelukt. I Love Health is nu mijn eigen bedrijf. Ik heb mijn baan opgezegd en doe dit nu fulltime. En als kroon op mijn werk na 3 jaar, heb ik afgelopen oktober mijn eerste boek gelanceerd: I Love Health.

Whaaaaaaaaaaaaaaaa!!!Zo ziet een mega blije Dais er dus uit!! Mijn boek is binnen!!! Voor het eerst in mijn handen.Ik zit al een half uur met een grijns van oor tot oor door mijn boek te bladeren. Alsof ik het allemaal voor het eerst weer zie. Zo onwerkelijk, maar ook zoooooo tof!! Kan niet wachten tot de officiƫle lancering volgende week! Vanaf dan is het boek ook verkrijgbaar. Dit is slechts een vooruitkijk exemplaar. De rest moet nog geleverd worden. Mocht je het I Love Health vast willen reserveren, dan kan dat via de link in bio! Heb je 'm sowieso volgende week op je deurmat. Ik zeg doennnnn!Oe ben zo benieuwd wat jullie ervan zullen vinden!O lord. Ik weet wat ik vanavond doe. Een date met m'n bank en mijn boek!#ILHboek #boeklancering #ilovehealth #crazydaisy #boek #health #healthylifestyleguide

Een foto die is geplaatst door I Love Health (@ilovehealth_) op

Hoe belangrijk is gezond eten en sporten voor jou?

“Heel belangrijk! Al sla ik er niet in door. Ik ben geen health freak. Toch kies ik er voor het grootste deel van de tijd zo gezond mogelijk te leven. Ik voel me daar gewoon heel goed bij. Ik voel me energiek, fit, zit lekker in mijn vel en ik ben zelden ziek. Ook mijn PDS-klachten zijn vrijwel verdwenen. Met zo veel voordelen is het niet lastig om het vol te houden.”

Gezond leven zie ik niet als een dieet, maar als mijn lifestyle.

“Voor mij het is normaal om gezond te eten. Al sla ik niet door. Ik eet niet raw, vega(n) of volgens een bepaald dieet, ik eet wel gluten en lactose en af en toe ook gewoon suiker (hallo chocolade!) of een frietje. Balans is zo belangrijk! Dit is voor mij de beste balans.”

Hoe vaak sport je zelf? Wat voor sporten doe je?

“Ik sport zo’n vier keer per week. Ik doe aan krachttraining, yoga, hardlopen en soms een boksles. Op dit moment ben ik het meest in de sportschool te vinden. Ik vind het te koud en regenachtig voor hardlopen!  Ja, ik ben zo’n mooi-weer-loper… Als ik in het buitenland ben, ga ik heel graag surfen en snowboarden.”

Wat is het doel van je blog?

“Mijn doel is om anderen te inspireren om ook gezond te (gaan) leven. Als mijn lezers zich door mijn tips en recepten blijer, energieker en gezonder voelen is mijn missie geslaagd. Ik word zo gelukkig van al die lieve berichtjes van bezoekers die ik per mail of social media krijg. Daar doe ik het voor! En natuurlijk ook gewoon, omdat ik wat ik doe onwijs leuk vind. Ik word hartstikke happy van lekker kokkerellen en blogjes tikken.

Krijg je ook wel eens negatieve reacties?

“Om heel eerlijk te zijn krijg ik echt nooit negatieve reacties. Misschien komt het omdat I Love Health ook niet bekend staat als ‘hardcore healthy’. Daarmee bedoel ik: ik sla dus niet door. Mijn recepten blijven toegankelijk. Ik promoot geen sixpack. Ik heb het zelden over afvallen, behalve in januari. En zelfs dan is de focus ‘gezond afvallen’.”