Interview met Esmée Noelle van Rijn

Wie zitten er eigenlijk achter onze favoriete healthblogs? En wat eten zij? Nu op Happy in Shape een Interview met Esmée Noelle van Rijn van workthate

Interview met Esmée Noelle van Rijn

Wie zitten er eigenlijk achter onze favoriete healthblogs? En wat eten die bloggers zelf eigenlijk? Happy in Shape zoekt het uit! Elke twee weken een interview met een succesvolle blogger en een week later vind je van diezelfde blogger een handig eetdagboekje voor de komende week.  Deze week een interview met Esmée Noelle van Rijn (26). Brein achter Workthates.nl.

Sporten moet om meer gaan dan een blokjesbuik.
  • Naam: Esmée Noelle van Rijn
  • Blog: Workthates.nl
  • Leeftijd: 26
  • Woonplaats: Amsterdam
  • Werk: Freelance journalist
Sinds drie jaar houd ik mijn healthblog met heel veel plezier bij. Ik doe dat vanuit Amsterdam, waar ik met mijn vriend (die ik in de sportschool leerde kennen) en kater Gerrit woon. Schrijven is absoluut mijn passie en gelukkig ook mijn werk en in mijn vrije tijd sport ik graag, ben ik bezig met mindfulness en fiets ik graag met vrienden door Amsterdam van de ene hotspot naar de andere.

Vertel eens over je blog?

Januari 2013 ben ik begonnen met workthates.nl. Op dat moment was ik nog een uitzondering als vrouw in deze krachthoek en daar kreeg ik heel veel vragen over. Ik ben de antwoorden dus eigenlijk op gaan schrijven in blogvorm en binnen een paar maanden was de site heel erg populair en kon ik met adverteerders samenwerken.”

En wat maakt jouw site nu zo uniek?

“Afgelopen zomer heb ik het roer een beetje omgegooid. Vooral omdat er nu zo ontzettend veel fitspiration websites en blogs zijn, op een gegeven moment heb je het wel gehoord vind ik. Ik heb de site altijd heel dicht bij mezelf gehouden en ook mijn Instagram account draagt gewoon mijn naam en gaat over mijn gehele leven, niet alleen het health-gedeelte.”

Hoe belangrijk is gezond eten en sporten voor jou?

“Heel belangrijk. Ook ik heb wel eens mindere weken en zelfs maanden, maar dan merk ik dat ik veel minder goed in mijn vel zit. Ik kom net terug van bijna zes weken Bali en het lukt me heel goed die gezonde lifestyle weer vast te houden. Ik kook meer zelf en doe naast fitness veel yoga en meditaties.”

Hoe vaak sport je zelf? Wat voor sporten doe je?

“Ik doe nu dagelijks yoga, gewoon thuis in de slaapkamer. Aankomende vrijdag ga ik me met een vriendin weer aanmelden voor bokslessen en ik ben op zoek naar een fijne, rustige sportschool in Amsterdam. Hebben jullie nog tips?” Dus mocht iemand een goede tip voor een boksschool in Amsterdam hebben, laat het even weten in de comments! Wat is het doel van je blog? “Ik heb mijn blog heel bewust klein en persoonlijk gehouden. Ik kreeg op gegeven moment de mogelijkheid een eigen YouTube kanaal op te zetten met een groot productiehuis, maar ik heb dat afgewezen omdat ik naast mijn blog graag wil blijven werken. Ook vind ik het stiekem niet zo leuk om een grote blogger te worden, het lijkt me moeilijk om constant herkend te worden op straat. Nu is het nog leuk, maar wanneer ik een burger bij McDonalds bestel vraag ik me altijd af of er lezers om me heen staan.Krijg je ook wel eens negatieve reacties?  “Ik heb gelukkig zelden negatieve reacties gehad! Ik heb ook nooit gepretendeerd alles te weten, ik vertel gewoon altijd over mijn eigen aanpak. Ik denk dat mijn lezers dat heel erg waarderen. Ik ben niet meer, beter of wijzer dan mijn lezers en ze geven me dan ook heel vaak tips en advies. Super leuk! Wel ben ik zelf inmiddels heel kritisch als het om fitblogs gaat. Het is een trend en ik denk dat veel mensen er inderdaad in doorslaan.

Sporten moet je vooral doen omdat je het leuk vindt en omdat je er gelukkig van wordt.

En gezond eten moet je niet alleen maar doen om vervolgens een blokjesbuik te willen. Ik eet heel braaf havermout, eieren en veel groenten, maar als ik zin heb in taart, dan eet ik taart. Ik zit lekkerder in mijn vel dan ooit sinds ik strenge voeding- en sportschema’s het raam uit heb gegooid en gewoon naar mijn verstand ben gaan luisteren.”

Okay, I'm hooked. Please never try @abbot_kinneys coconut yoghurt, because it's too delicious #iedereochtendeentoetje #ineenweckpot Een foto die is geplaatst door Esmée Noëlle (@esmeenoelle) op