Bo's chocolade brownie die niet in de oven hoeft

Hoe handig?! Deze chocolade brownies van Beaufood kun je zonder oven maken.

Bo's chocolade brownie die niet in de oven hoeft

Onze foodblogger Bo blogt onder www.beaufood.nl en maakt iedere week voor Happy in Shape de lekkerste recepten. Vandaag deelt zij een weer een van haar favorieten met ons: chocolade brownies met rozemarijn die je zonder oven kunt maken. 

Ik maakte deze smeuïge brownie met rauwe cacao en dit zit vol antioxidanten. Het doel van deze antioxidanten is het lichaam te beschermen van vrije radicalen, om het verouderingsproces tegen te gaan. De geur die cacao afgeeft helpt je te ontspannen en kan stress verminderen. Fijn he? En als zoetstof gebruik ik rauwe honing. Het voordeel rauwe honing is de bacterie- en schimmelremmende werking, dankzij de enzymen die bijen aan honing toevoegen. Honing kan daarom verlichting bieden als je keelpijn, een maagzweer of bacteriële darminfectie hebt. Het is een probiotioca en houdt de darmflora in balans. Zo zie je maar weer ook lekker eten écht goed voor je kan zijn.

Dit heb je nodig voor 9 stukjes:- 100 gram dadels – van goede kwaliteit, die groot en zacht zijn- 150 gr amandelmeel- 3 el rauwe cacao – of 4!- 3 el honing- 1 takje rozemarijn – en daar de blaadjes van, heel fijn gehakt- voor de frosting: 2 el kokosvet en 2 a 3 el rauwe cacao

Zo maak je ze:Pureer de dadels fijn. Voeg een scheutje water toe, dan gaat het wat makkelijker. Schep de dadelpuree samen met de cacao, amandelmeel, honing en fijngehakte rozemarijn in een kom en kneed tot een deeg. Proef even en voeg naar smaak nog wat cacao of honing toe. Ik vormde met mijn handen een vierkante vorm. Dit gaat vrij makkelijk, maak je kunt ook een vierkante kleine vorm of bakje gebruiken. Snij hem alvast in negen stukken zodat de chocoladefrosting straks alle kanten bedekt. Maak de frosting door het kokosvet te smelten en te mengen met de cacao. Je krijgt nu een chocoladesausje. Lepel dit over de brownie heen en zet vervolgens minimaal twee uur in de koelkast. Kun je niet zo lang wachten? Dan kun je hem ook een half uur in de vriezer zetten.

www.beaufood.nl