Onze foodblogger Bo blogt onder www.beaufood.nl en maakt iedere week voor Happy in Shape de lekkerste recepten. Vandaag deelt zij een weer een van haar favorieten met ons: gevulde pannenkoeken met vers fruit en yoghurt.
De pannenkoeken blijven twee a drie dagen goed dus bak er meteen een paar zodat je een klein voorraadje hebt. Ze zijn namelijk ook super lekker als gezond tussendoortje. Smeer de pannenkoek bijvoorbeeld in met notenpasta, leg een banaan in het midden en rol op.
Nodig voor 1 pannenkoek: - 1 ei - 25 gr havermeel je kunt hiervoor ook 25 gr havermout vermalen tot meel in je blender - 30 tot 35 ml water - 1 tl kokosvet om in te bakken
Voor de vulling: - 1/4 honing meloen - 1 banaan - 1/2 appel - 1 el honing - 2 el Turkse yoghurt gewone yoghurt of kwark kan natuurlijk ook maar Turkse yoghurt is zo lekker romig..
Zo maak je het: Meng alle ingrediënten voor de pannenkoek tot een beslag. Verhit wat kokosvet in een koekenpan, giet het beslag erin en bak de pannenkoek aan beide kanten gaar. Snijd ondertussen het fruit in repen. Leg het fruit in het midden van de pannenkoek en sluit af met wat honing en yoghurt. Klap de zijkanten dicht of rol op.