Recept: bananenbrood met dadels en bosbessen

Zin om iets te bakken? Dit bananenbrood met dadels en bosbessen is absoluut een aanrader!

Recept: bananenbrood met dadels en bosbessen

Wij vinden het heerlijk om taarten en cakes te bakken, maar het nadeel is dat ze niet heel gezond zijn. Daarom zoeken wij maar al te graag naar gezonde alternatieven zoals deze healthy chocoladecake, chocoballen of red velvet taart. Vandaag hebben we een ander fijn recept voor je: bananenbrood met dadels, bosbessen en walnoten. Absoluut een aanrader! 

Wat heb je nodig?100 gram zelfrijzend bakmeel140 gram bloem (je kunt ook kiezen voor speltbloem)2 theelepels bakpoederEen klein snufje zout3 geprakte bananen3 eiereneen handje blauwe besseneen handje walnoten10 dadels150 ml Griekse yoghurt

Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix vervolgens de bloem met het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en zout in een kom. In een andere kom prak je de banaan en mix je deze met de eieren en Griekse yoghurt. Roer vervolgens de natte door de droge ingrediënten. Maak de walnoten en dadels klein en voeg deze samen met de bosbessen toe aan het beslag. Uiteraard kun je zelf ook nog andere noten of ingrediënten toevoegen of vervangen. Wij hebben gekozen voor dadels omdat deze het bananenbrood wat zoeter maken. Geen dadels voor handen? Twee eetlepels honing of agave siroop will do. Giet het beslag in een (ingevette) cakevorm en laat het 1 uur en 10 minuten in de oven bakken. Enjoy!