5 skinny cocktails

Vandaag zet onze foodblogger Bo van Beaufood 5 skinny cocktails voor je op een rijtje. Goed nieuws: je kunt ze allemaal zonder schuldgevoel drinken!

5 skinny cocktails

Onze foodblogger Bo blogt onder www.beaufood.nl en maakt iedere week voor Happy in Shape de lekkerste recepten. Vandaag zet zij vijf skinny cocktails voor je op een rijtje. Goed nieuws: je kunt ze allemaal zonder schuldgevoel drinken! 

Oke, dat is niet helemaal waar want als je te veel van deze drankjes achterover gooit voel je je de volgende ochtend natuurlijk alsnog schuldig, maar waar het mij om gaat is de hoeveelheid suiker en calorieën in de drankjes die men wegtikt in het weekend. Er zitten onwijs veel suikers in mixdrankjes en dat maakt ze echte caloriebommen. Dat geldt overigens ook voor bier en wijn...

Maar wat kun je dan wel drinken als je een beetje op wilt letten? En met welke drankjes heb je de minste kans op een kater? Ik zet vijf heerlijke drankjes voor je op een rijtje die redelijk onschuldig zijn en waar je van zult smullen!

Vodka met sparkling fruitwaterWodka is een echt modellendrankje omdat er maar tachtig calorieën in een glas zitten. Drink dit met Spa rood en je hebt een super skinny drankje.Dit smaakt overigens wel heel erg saai, maar hé die smaak pimpen we natuurlijk zo op! Wat dacht je van verse frambozen, aardbeien of bosbessen in je drankje? Een takje munt hier en daar en als je echt avontuurlijk bent misschien wat verse kruiden als tijm of rozemarijn? Tijdens het stappen zul je deze verse ingrediënten niet snel tegenkomen, maar in zo’n geval doen een kneepje citroen of limoen en verse munt munt ook wonderen.

Champagne (of cava)Champagne of cava zijn ook prima drankjes om te drinken als je let op de calorieën. Een champagneglas is daarnaast ook kleiner dan een wijnglas en daardoor drink je er minder van. Behalve als je twee keer zo snel drinkt natuurlijk. Maar door het hoge bubbelgehalte is het een perfect drankje om rustig van te nippen.

Gin tonic teaGin tonics zijn helemaal hip, maar doe eens gek en bestel een gin tea! Als je hem zelf maakt met verse thee ben je helemaal op de healthy tour. Zet een pot groene thee, laat hem volledig afkoelen en breng op smaak met een beetje honing. Mix de thee vervolgens met ijsklontjes en gin.

CosmopolitanEen Cosmopolitan is dé Sex and the City-cocktail en een van mijn favoriete drankjes. Normaal zit er ook een scheutje triple sec in, maar ik drink hem het liefst zonder. Maak je cosmopolitan met een scheutje koude wodka, cranberrysap en wat limoensap. Proost!

A Beaufood FavouriteI saved the best for last.. Deze cocktail is bedacht met een klein knipoogje naar de Pornstar martini. Deze cocktail is (volgens mij) niet te bestellen in een bar dus maak 'm zelf! In een shaker doe je: een maatje vodka, paar ijsklontjes, een eetlepel mangopuree, een eiwit (rauw, en dus zonder eigeel) en een kneepje limoen. Snij een passievrucht door tweeën en leg deze als bootjes in je glas. Proost!

Lees ook: wijn drinken helpt bij afvallen

Bron: www.beaufood.nl | Beeld: Style me pretty