Verantwoord chocolade fudge ijs van Bo

Vandaag hebben wij een ontzettend fijn recept voor je: verantwoord chocolade fudge ijs van onze foodblogger Bo. Yes please!

Verantwoord chocolade fudge ijs van Bo

Onze foodblogger Bo blogt onder www.beaufood.nl en maakt iedere week voor Happy in Shape de lekkerste recepten. Vandaag maakt zijn verantwoord chocolade fudge ijs. Yes please!

Chocolade, ijs en verantwoord. Deze drie woorden staan niet vaak in een zin! Grappig, want toen ik dit gerechtje maakte moest het eigenlijk heel iets anders worden. Of nou ja, niet héél iets anders maar wel een andere substantie. Twee uur later toverde ik het uit de vriezer en was het tot mijn verbazing een overheelijk bakje ijs geworden. En dat met maar vier ingrediënten. Ik denk dat je heel veel mensen gelukkig maakt als je dit als toetje op tafel tovert..

Dit heb je nodig voor vier kleine porties:- 200 ml kokosmelk (liefst biologisch en ongezoet)- 4 el rauwe cacao (neem 3 el als je niet van hele pure chocolade houdt)- 3 el dadelstroop- 1 el kokosvet

Topping ideeën:- kokossnippers en koekkruiden (aanrader!)- cacaonibs en kaneel- gebrande pistasche noten en stukjes dadel- vers geklopte slagroom van kokosroom- verse aardbeien en gedroogde goji bessen

Z0 maak je het:Schenk de kokosmelk in een pannetje en breng dit zachtjes aan de kook. Schep de cacao, dadelstroop en het kokosvet in de pan en roer alles goed door tot je een massa hebt. Bedek een klein bakje met bakpapier en schenk het chocolademengsel hierin. Top af met je favoriete topping en zet weg in de vriezer voor minimaal twee uur. Als het na een paar uur hard is geworden kun je het direct aansnijden en serveren!

www.beaufood.nl