Wij mogen een recept met jullie delen uit het boek van Rens Kroes, namelijk deze healthy pizza. Kan het nog beter?!
Bereidingstijd: 2 uur Ingrediënten: 2 grote bloemkolen 2 eieren 1 tl rozemarijn, gedroogd 1 tl oregano, gedroogd snufje zeezout 1/2 tl zwarte peper
Voor de topping: 2 grote el tomatensaus 1 kleine ui, in ringen 5 champignons 1 tl chilipoeder handje verse basilicum 3 el geraspte geitenkaas
Benodigdheden: blender of keukenmachine ovenschaal bakplaat + bakpapier
Verwarm de oven voor op 180 gradem. Haal de roosjes van de bloemkolen en doe ze in de blender of keukenmachine. Spreid ongeveer 500 gram gemalen bloemkool uit in een ovenschaal en zet deze in de oven. Hussel af en toe om. Klop ondertussen in een kom de eieren met een vork luchtig. Zet de oven na 30 min uit en laat de bloemkool nog 30 min in de oven staan met de deur op een kiertje. Haal dan uit de oven en doe de bloemkool in een schone theedoek. Breng de punten van de doek naar elkaar toe en draai de theedoek dicht. Draai de doek steeds strakker dicht en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Zet ondertussen de oven weer aan op 180 graden. Voeg de bloemkool bij de eieren in de kom samen met de andere ingrediënten. Kneed alles tot een grote kleverige bal en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Vorm met je handen een pizzabodem en zorg ervoor dat de rand wat hoger is. Ze de pizzabodem circa 30 minuten in de voorverwarmde oven en ga verder met de topping. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt! Haal de bodem uit de oven en verdeel er de tomatensaus en andere ingrediënten over. Bak de pizza vervolgens 20 tot 25 minuten in de oven and you are ready to eat!
Benieuwd naar meer recepten van Rens? Happy in Shape mag 5 exemplaren weggeven van haar nieuwste boek 'Powerfood - van Friesland naar New York'. Je kunt hier meedoen.
Bron: 'Powerfood - van Friesland naar New York'