Bo's watermeloenpizza

Ooit gehoord van een watermeloen pizza? Een heerlijk zomers gerecht en onwijs lekker. Onze foodblogger Bo van Beaufood geeft jou het recept!

Bo's watermeloenpizza

Onze foodblogger Bo blogt onder www.beaufood.nl en maakt iedere week voor Happy in Shape de lekkerste recepten. Vandaag: Bo’s watermeloen pizza met feta en munt.

Ik denk dat dit wel echt het meest ultieme zomergerecht is! Met die hitte van de afgelopen én aankomende dagen is het ontzettend belangrijk om jezelf goed te hydrateren. Nu is water drinken natuurlijk een optie, maar ook met voeding kun je je vochtbalans op peil houden. En wat is er nou sappiger dan een verse watermeloen?

Ook is dit recept een favorietje bij de barbecue of een zomerse borrel, omdat een watermeloen makkelijk en op veel verschillende manieren te bereiden is. Hij snackt makkelijk weg doordat het pizzapunten zijn en je kunt hem beleggen met zoete of hartige ingredienten. Ik koos voor een hartige topping met feta, munt en balsamicostroop.. And it was soooo good!

Nodig voor twee personen:- 1 dikke plak watermeloen (je kunt hem het beste afsnijden van een verse watermeloen voor het mooiste effect)- 2 el feta- 3 takjes verse munt en daarvan de blaadjes- 2 el balsamicostroop

Zo maak je het:Snij een dikke plak van de meloen af en snij deze plak in acht pizza punten. Leg de ‘pizza’ op een mooi groot bord en verkruimel de feta erover. Lepel de balsamicostroop eroverheen en top af met de muntblaadjes.

Super simpel, goed voor je vochtbalans én onwijs lekker!

www.beaufood.nl