Bo's erwtensalade met veldsla en tonijn

Deze erwtensalade met tonijn van Beaufood is een heerlijke vullende salade die snel klaar is!

Bo's erwtensalade met veldsla en tonijn

Onze foodblogger Bo blogt onder www.beaufood.nl en maakt iedere week voor Happy in Shape de lekkerste recepten. Vandaag: Bo's erwtensalade met veldsla, rode ui en tonijnsalade.

Gezond eten kost meer moeite dan ongezond eten. Het is heel makkelijk om even langs de bakker te lopen om daar een broodje te kopen. Maar zeg nou eerlijk. Die tien minuten in de keuken heb je er ‘s avonds of ‘s ochtends toch wel voor over om je fit en fijn in je lichaam te voelen? Met deze salade zit je helemaal goed want daar ben je maar zes minuten max aan kwijt.

Dit heb je nodig voor twee personen:- 200 gram doperwten (diepvries)- 300 gram kikkererwten (uit pot)- 150 gram tonijnstukken (in water)- 1 el mayonaise- 1 el naturel yoghurt- 1 rode uit, in ringen- 2 tl gedroogde oregano- peper en zout- scheut olijfolie- 2 flinke handen veldsla

Zo maak je het:Laat een bakje vol lopen met heet water en ontdooi hierin de doperwten. Giet de kikkererwten af en spoel ze af met water. Meng in een ander kommetje de tonijn met de mayo, yoghurt en 1 theelepel oregano tot een tonijnsalade. Giet de doperwten af en schep de kikkererwten er doorheen. Breng op smaak met peper, zout en de andere theelepel organo. Verdeel de erwten over twee borden (of twee bakjes als je het maakt voor onderweg). Daarna de veldsla, een paar scheppen tonijnsalade en top af met rode ui.

www.beaufood.nl