Bo's havermoutpannenkoeken

Nieuw ontbijtje? probeer eens havermoutpannenkoeken van onze foodblogger Bo!

Bo's havermoutpannenkoeken

Onze foodblogger Bo blogt onder www.beaufood.nl en maakt iedere week voor Happy in Shape de lekkerste recepten. Vandaag: Bo’s fruitige havermoutpannenkoeken met chocotopping.

Pannenkoeken staan dan bovenaan mijn lijstje van lekker ontbijt-voedsel. En vanmorgen werden het wel héle lekkere want ik gooide er een fijne berg fruit en  een lekkere eetlepel chocoladesaus. Oprollen lukte alleen niet meer maarja, who cares?

Nodig voor twee pannenkoeken:- 2 kleine eitjes- 50 gram havermout- 60 tot 70 ml water- 1 el kokosvet (of boter of olie om in te bakken)

Voor de topping:- 1 flinker peer- 2 nectarines (of perziken)- 2 tl honing- 2 el cacao nibs- Ik maakte zelf chocoladesaus. Het recept daarvan vind je hier. Je kunt ook 50 gr pure chocolade in een pannetje omsmelten tot saus.

Zo maak je ze:Stop alle ingrediënten in een blender. Je kunt het ook met een garde door elkaar kloppen maar dan krijg je geen gladde massa doordat de havervlokken nog heel zijn. Met een blender of staafmixer krijg je het beste resultaat.Verhit het kokosvet in een koekenpan en bak twee pannenkoeken van het beslag. Snijd het fruit in kleine stukjes en beleg de pannenkoeken ermee. Top af met de cacao nibs, honing en chocoladesaus.

www.beaufood.nl