Bo's honingnoten uit de oven

Vandaag hebben we een recept voor een lekker tussendoortje: noten met honing uit de oven.

Bo's honingnoten uit de oven

Onze foodblogger Bo blogt onder www.beaufood.nl en maakt iedere week voor Happy in Shape de lekkerste recepten. Vandaag: Bo’s geroosterde honingnoten uit de oven.

Voor diegene die bezig zijn met het letten op de kilo’s komt dit vast bekend voor.  Nootjes zijn het perfect vullende en gezonde tussendoortje. Maar af toe wil je ook wel eens wat variatie dus maak eens een pot geroosterde zoete honingnoten! En voor de mensen die het eigenlijk niet zo heel veel kunnen schelen hoeveel suiker en andere toevoegingen er in voeding zit, je kunt de nootjes zo lekker maken als je zelf wilt.

Nodig voor 1 pot honingnoten:- 250 gram noten naar keuze. Bo nam een mix van verschillende noten met daarin macadamias, hazelnoten en walnoten.- 4 el honing

Optioneel:Je kunt de noten helemaal naar eigen wens maken. De volgende ingrediënten kun je toevoegen aan het basisrecept:- Rauwe cacao (voor chocolade honingnoten!)- Koek/speculaaskruiden- Kaneelpoeder- Gemberpoeder- Als je ze uit de oven hebt gehaald kun je ze bestrooien met kokossnippers en even door elkaar husselen- Als je op de wat minder gezonde toer wilt kun je de noten als je ze uit de oven hebt gehaald bestrooien met suiker zodat ze lekker zoet worden.

Zo maak je de noten:Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de noten in een kom samen met de honing, en eventueel extra ingrediënten zoals cacao of kaneel, goed door elkaar. Verspreid ze over de bakplaat en zet deze in het midden van de oven voor ongeveer 15 minuten. Controleer de noten en schep ze om de 5 minuten om, zeker aan het einde, zodat ze niet verbranden. Let op, dit kan erg snel gaan! Als ze uit de oven komen zijn ze nog een beetje plakkerig, maar als je de plaat even laat afkoelen zullen ze na een half uurtje uitharden. Bewaar ze in een luchtdichte pot.

www.beaufood.nl