5x gezonde voeding tegen stress

Wij geven je vijf tips voor gezonde voeding tegen stress.

5x gezonde voeding tegen stress

Iedereen heeft wel eens last van stress in zijn leven. Een wereldreis om tot rust te komen, is jammer genoeg niet voor iedereen weggelegd. Dagelijkse situaties kunnen je veel stress opleveren. Je werk, het huishouden, kinderen en relatie kunnen zorgen voor negatieve spanningen. Het liefste wil je er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Gezonde voeding kan je hierbij helpen. Vermijd vet stressvoedsel en ga liever voor gezonde producten. Lees hieronder welke vijf gezonde voedingsmiddelen helpen tegen stress.NotenNoten zijn erg gezond, omdat hier Omega 3 inzit. Door noten te eten waar Omega 3 inzit, kun jij stressgevoelens voorkomen/onderdrukken. Buiten dat zijn noten ook nog eens erg gezond! Walnoten, pecanoten, hazelnoten, amandelen, pistachenoten en macadamianoten zijn de gezondste keuzes!

KiwiEen simpele kiwi helpt goed tegen stress, omdat een kiwi z’n hoog vitamine C gehalte heeft. Dit zorgt ervoor dat het stresshormoon in de bloedbaan wordt verlaagd.

Pure chocolaWat een hemels lekkere tip, niet waar? Je wist vast al dat een stukje pure chocolade op zijn tijd goed voor je is. Nu hebben we nóg een reden: het helpt namelijk ook tegen stress. Maar let op: hoe puurder de chocola, hoe beter. Alleen pure chocola (dus geen wit of melk) kan helpen bij het verlagen van angsten. Eén van de oorzaken van stress. Ook leuk om te weten: pure chocola pept ook je humeur op! Dat komt door het stofje ‘theobromine’. Dit stofje lijkt op cafeïne, dat in een hoge concentratie in de pure chocola aanwezig is.

AardbeienWil jij ook in de zomer minder stress hebben? Eet aardbeien! In aardbeien zit een hoog gehalte van de stof magnesium, die ervoor zorgt dat je minder prikkelbaar bent.

HavermoutIn havermout zitten de juiste koolhydraten wat het serotonine niveau verhoogt. Hierdoor ben je beter in staat je meer te ontspannen! Serotonine zorgt er ook weer voor dat je meer melatonine aanmaakt in de avonduren, waardoor je een betere nachtrust hebt. Reden genoeg om weer eens ouderwets havermoutpap te eten! Havermout helpt ook bij het stoppen met roken, verlaagt op een natuurlijke wijze de bloeddruk, vermindert depressies, verhoogt je concentratie en kan ook helpen om obesitas te voorkomen.

Bron: Sanoma Beeldbank