Afvallen? Kies een slim ontbijt!

Afvallen? Kies een slim ontbijt! Wij geven je tips.

Afvallen? Kies een slim ontbijt!

Wanneer je wilt afvallen is het niet handig om het ontbijt over te slaan. Het zet je ‘motor’ aan en zorgt ervoor dat je stofwisseling op gang komt. Maar wat is dan een gezond ontbijt als je een paar kilo kwijt wilt?

Een gezond ontbijt zorgt, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek, zelfs voor minder calorieën door gezondere keuzes op het gebied van voeding tijdens de rest van de dag. Meer nog voor vrouwen dan voor mannen, zo blijkt. Gezonde keuzes op een rijtje.

EierenIn Amerika werd een onderzoek gehouden onder mensen tussen de 25 en 60 die wilden afvallen. Degene die twee eieren aten als ontbijt verloren 65% meer gewicht dan de groep die een bagel at. Ze hadden ook meer energie gedurende de rest van de dag.

VolkorenproductenDeze zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt en je bloedsuikerspiegel langer stabiel blijft. Als het weer kouder wordt is havermoutpap een gezonde keuze. Omdat melkproducten voor onze menselijke darmen wat zwaarder te verteren zijn, kun je ook kiezen voor rijst- of amandelmelk.

Klinisch diëtiste Emily Banes uit het Houston Northwest Medisch Centrum in Amerika zegt: ‘Als je niet zo graag ontbijt is het ook prima om twee uur na het opstaan te eten. Het hoeft ook geen groot ontbijt te zijn, wat yoghurt met ontbijtgranen, een lekkere smoothie of twee crackers met een beetje kipfilet is ook goed.’ Misschien overbodig: maar blijf weg van producten met suiker, zeker voor het ontbijt. Naast teveel calorieën geeft het je die vervelende energie-dips gedurende de dag.

Bron: Everyday HealthBron: Sanoma Beeldbank