Bo's gehaktschotel met rode kool

Bo laat je deze week zien hoe je gehaktschotel met rode kool maakt!

Bo's gehaktschotel met rode kool

Onze foodblogger Bo blogt onder www.beaufood.nl en maakt iedere week voor Happy in Shape de lekkerste recepten. Vandaag: Bo’s gehaktovenschotel van rode kool met baby appeltjes en paksoi.

Ingrediënten voor vier personen/1 ovenschotel:- 500 gram gehakt- 1/2 rode kool- 1 appel- 1 rode ui- teentje knoflook, geperst- 100 gram crème fraîche- peper en zout- 1 el kerriepoeder- 2 handjes geraspte kaas- de blaadjes van 3 takjes tijm (of een tl gedroogde tijm)- 4 stronkjes baby paksoi- zilvervlies rijst voor 4 personen

Zo maak je het:

Verwam de oven voor op 200 graden. Zet een koekenpan en een pan met water voor de rijst op het vuur.

Snijd de rode kool fijn, de appel in stukjes en snipper de ui.

Doe het gehakt in de koekenpan en bak gaar in ongeveer 3 minuten. Voeg nu de rode kool, ui en knoflook toe en en bak dit samen nog 3 minuten. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en kerrie. Als laatste roer je de crème fraîche erdoorheen.

Schep alles in een ovenschaal en top af met de geraspte kaas, tijm en bladeren baby paksoi. De rest van de paksoi houd je over als rauwe garnering naast de ovenschotel. Zet de schaal in de oven voor 15 minuten.

Kook ondertussen de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Schep de rijst op de borden samen met de paksoi. Je kunt de paksoi eventueel op smaak brengen met wat olie en een snufje zout, maar dit is geen must.

Haal als laatste de ovenschaal uit de oven en eet smakelijk!

www.beaufood.nl